Bývalí vývojáři z Rockstar oživují zrušenou 2.5D střílečku Hollowpoint
zdroj: tisková zpráva

Bývalí vývojáři z Rockstar oživují zrušenou 2.5D střílečku Hollowpoint

17. 12. 2017 15:26 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

O velice nadějně vypadající plošinovce Hollowpoint jsme naposledy psali již před více než dvěma roky. Tehdy zaujala především svou hybridní hratelností, kdy jste se v prostředí pohybovali pouze zleva doprava, ale stříleli jste po celém prostoru kolem vás, tedy i do hloubky. Projekt byl loni zrušen, ale nyní se vrací díky odhodlání jiného studia.

Hollowpoint původně vyvíjel tým Ruffian Games, které znáte hlavně díky Crackdown 2 (jinak jsou v jejich portfoliu tituly především pro Kinect). Paradox Interactive, tehdejší vydavatel, se rozhodl vývoj hry zarazit a Ruffian se přesunuli ke Crackdown 3. Naštěstí pro nás se na scéně objevuje studio Red Kite Games, které odkoupilo práva na hru Hollowpoint a chystají její „brzké“ vydání, jak hlásá nový trailer níže.

Red Kite Games přitom není nějaké začínající studio s nezkušeným osazenstvem. V minulosti se podílelo třeba na vývoji her Dirt 4 a God of War III Remastered, zatímco jeho jednotliví členové strávili spoustu času pod střechou Rockstar, kde si sáhli na hry ze série Grand Theft Auto, Red Dead Redemption a další, většinou na dost vysokých postech.

zdroj: Archiv

Hollowpoint představuje pro naše studio šanci vytáhnout se s naší první vlastní hrou. Naším záměrem je spojit profesionálně vytvořený soubojový systém s průzkumem, ikonickými zbraněmi a dystopickým světem, který byl zbaven lidskosti. Fanoušci původního konceptu si mohou být jistí tím, že jim dodáme vzrušující, akcí nabitý zážitek,“ nechal se slyšet Simon Iwaniszak, šéf Red Kite Games.

Hollowpoint je tedy první vlastní hra studia (ano, je to trochu paradoxní, ale holt drží všechna práva). Hybridnost 2D prostředí s 3D akcí je naštěstí zachována, stejně jako temná atmosféra budoucího světa po třetí světové válce. Zatím není jisté, na jaké platformy a kdy Hollowpoint vyjde.

Hollowpoint zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články