Akční Power of Love vyžaduje kooperaci dvou hráčů
zdroj: tisková zpráva

Akční Power of Love vyžaduje kooperaci dvou hráčů

19. 5. 2016 14:15 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Dvoučlenný německý tým Rat King vydal pozoruhodnou kooperační hru Power of Love. O nijak obsáhlý titul nejde, v zásadě je to prototyp, ovšem s originálním nápadem. Klávesnice se totiž musí chopit hned dva hráči - sólová vůbec není možná. Navíc, ne každá hra má za hlavní hrdiny v podobě kozího chlapce a křížence samice králíka s chobotnicí, kteří zachraňují svého potomka.

Atmosférou a grafikou hra nejvíce připomíná The Binding of Isaac. Také se jedná o dungeon crawler s důrazem na akci, kde každá další úroveň znamená vyšší obtížnost. S každým levelem tedy musíte se svým parťákem lépe spolupracovat, protože se bez toho druhého dál nedostanete.

Kooperace spočívá nejen v likvidaci parťákem načatých protivníků, ale především ve společných kombech. Dva hráči tak mezi sebou mohou například jako strunu napnout laser a paprskem přetínat protivníky. Představení některých komb najdete v traileru.

zdroj: Archiv

Je jasné, že kromě titulního motivu lásky tvůrci sází především na retro stylizaci, o čemž vypovídá i soundtrack. Pokud vás tedy tento recept zaujal a máte podobně naladěného parťáka, zamiřte na server Itch.io, nebo na stránky hry, kde si možné Power of Love za pouhé tři dolary koupit. Za příplatek dostanete k poslechu i původní elektronický soundtrack.

Nejnovější články