Akční adventura Lost Sea vás vezme na výlet do bermudského trojúhelníku
zdroj: tisková zpráva

Akční adventura Lost Sea vás vezme na výlet do bermudského trojúhelníku

7. 7. 2016 16:00 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Na Steamu a na konzolích vyšla komiksově laděná akce Lost Sea, kde se musíte probojovat řetězcem procedurálně generovaných ostrovů v bermudském trojúhelníku. Hned z prvních záběrů je jasné, že nadsázka téhle hře chybět nebude. Prvotina interního studia hongkongského vydavatele eastasiasoft se rozhodně nebere příliš vážně.

Základem je série procedurálně generovaných ostrovů, kterých teoreticky mohou být až miliony - pokud byste se tedy chtěli Lost Sea probírat až do sklonku svého života. Cílem ale je, kromě přežití, nalezení tabulek, které vám pomohou navigovat se po moři spojujícím ostrovy a nalézt cestu k portálu, jenž vás zavede zpátky do normálního světa. 

Ostrovy se mohou zásadně měnit podle toho, o jaký jde biotop. Můžete se tak dočkat džungle, tundry, stepi a hornaté krajiny. Každý biotop bude mít unikátní souboj nepřátel s vlastními vzorci chování. Navíc, díky povaze bermudského trojúhelníku, se zde objeví i místa z dávných dob, takže narazíte i na mytologické potvory a nejspíš i dinosaury.

zdroj: Archiv

Jak se probíjíte jednotlivými ostrovy, odemykáte si nové schopnosti, které vám pomohou přežít, nové útoky a nalézáte také novou výbavu a součástky, kterými můžete vylepšit svou loď. Po cestě narazíte na řadu trosečníků, kteří, stejně jako vy, marně bloudí po ostrovech. Následně je naverbujete do party, kde mohou pomoci v boji, odemknout další část ostrova nebo poskytnout unikátní schopnosti. Každý trosečník bude mít unikátní schopnosti. Jen dávejte pozor, jak trosečníci, tak váš hrdina mají jen jeden život a ve chvíli, kdy někdo zemře, není cesty zpět. Mrtvého společníka můžete oplakat, mrtvý hrdina znamená nový začátek hry.

Lost Sea vyšla na Xbox One, PS4 i PC a vyjde vás na 15 eur. Mohla by se z ní vyklubat solidní akční arkáda s poměrně bizarním prostředím a nepřáteli, protože, jak naznačují videa, víc času zde budete bojovat s chobotnicemi s pirátskými čepicemi nebo fialovými prasaty, než přemýšlet o hlubinách osamění a šílenství.

zdroj: Archiv

Nejnovější články