Rozšíření Alien Hunters pro XCOM 2 proti vám postaví tři mimozemské vládce
zdroj: tisková zpráva

Rozšíření Alien Hunters pro XCOM 2 proti vám postaví tři mimozemské vládce

5. 5. 2016 18:30 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Druhé DLC pro tahovou strategii XCOM 2 nese název Alien Hunters a v jeho rámci se představí nepřátelé, s nimiž jste ještě neměli tu čest. Jde totiž o tři unikátní vládce, kteří se po splnění speciální příběhové mise mohou náhodně zjevit v jakékoliv bitvě a pořádně vám zatopit. Každý se vztahuje k jednomu ze základních typů mimozemšťanů a můžete si být jistí, že nebude snadné je ulovit. Pokud se vám to ale podaří, můžete z jejich ostatků vyrobit mocné bojové obleky.

Jakou emzáckou aristokracii tedy budete moci potkat? S puškou v ruce a korunou na hlavě se na bojiště připlazí bledý Viper King. Všemi barvami hraje zbroj rudého a dost odhodlaně vyhlížejícího Archon Lorda a obří paličky na maso si na ruce přimontovala královna Berserkerů. Nejen ale, že budou tito vládci silní, nebezpeční a budou se chovat jinak, než jejich „poddaní,“ ve chvíli, kdy jim poteče do bot (i když, nikdo nemá boty – Viper King se plazí, Archon Lord létá a Berserker Queen chodí bosky), velmi rychle se stáhnou do bezpečí, aby vás mohli napadnout v jiné misi. Takže je záhodno je zlikvidovat rychle.

XCOM 2 - Alien Hunters zdroj: tisková zpráva

Pokud ale vládce zabijete, dostanete se k triu unikátních obleků (viz výše), které se dají vyrobit jen z ostatků daného aristokrata. Kupříkladu Icarus Suit vám umožní po bojišti létat. Navíc každý oblek vyrobený z mrtvoly vládce bude zasívat strach do srdcí jeho osiřelých poddaných. Ostatně, ještě aby nezasíval, když jdete do boje doslova oblečení do kůže zabitého panovníka.

V boji proti vládcům i dalším okupantům vám pomůže kvartero nových zbraní. Bolt Caster je jednoranná puška, která způsobuje těžké poškození. Hunter's Axe je, jak byste čekali, zbraň na blízko, která taktéž způsobuje velké poškození, ale jde jí i hodit na vzdáleného protivníka. Pistole ShadowKeeper je kamarád každého tichošlápka. Pokud s ní někoho zabijete, nahodí se střelci Concealment. Nakonec je tu Frost Bomb granát, který zasažené cíle na pár kol zmrazí. Jen pozor, jde o prototypy, což znamená, že zbraň máte jen jednu a pokud voják s ní padne, musíte jeho ostatky donést do Skyrangeru, jinak je zbraň nenávratně ztracená.

Alien Hunters budou k dispozici 12. května za 10 dolarů. Pokud jste si ale koupili Reinforcement Pack, už si nekupujte Alien Hunter DLC, protože je máte zdarma v ceně balíčku (ale na Steamu se vám v obchodu ukážou a platili byste za ně dvakrát). Tak dobrý lov!

Nejnovější články