Final Fantasy VII je nejrychleji prodávanou exkluzivitou na PS4
zdroj: Square Enix

Final Fantasy VII je nejrychleji prodávanou exkluzivitou na PS4

25. 5. 2020 15:25 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Analytická společnost Nielsen Company vydala další zajímavé statistiky v rámci svých Superdat, tentokrát zhodnocující jen měsíc duben. Na číslech prodejů je dobře vidět, jak situace s Covid-19 napomohla zájmu o videohry.

O neuvěřitelně úspěšném Animal Crossingu jsme už psali (hra prodala přes 13 milionů kopií, což byl očekávaný počet na celý její život). Ale ukázalo se, že i o další novinky byl obrovský zájem.

Final Fantasy VII Remake prodalo 2,2 milionu kusů, čímž se stalo nejrychleji prodávanou exkluzivitou PlayStationu 4 a sesadilo tak úřadujícího Spider-Mana. Resident Evil 3 se i přes horší hodnocení dostal na slušných 1,3 milionu, tedy jen o 100 tisíc kusů méně něž předchozí Resident Evil 2 za svůj první měsíc.

Ukázalo se, že hráči stále mají zájem o singleplayerové hry (ještě aby ne), když si Call of Duty: Modern Warfare 2: Campaign Remastered připsalo 3,4 milionu kusů za duben a dalších 622 tisíc za konec března. Hra navíc až koncem dubna vyšla po měsíční exkluzivitě PlayStationu na počítačích a Xboxu, takže číslo by ještě mohlo razantně růst.

Nakonec dostáváme ještě rekordy GTA V, které zaznamenalo dosud nejsilnější měsíc z hlediska mikrotransakcí (o těch víc v našem dalším článku). Stejně tak League of Legends zaznamenalo nejvyšší výdělek od února roku 2017 a počet hráčů se vyšplhal k historickému maximu.

Nejnovější články