Digitální Gloomhaven se rozroste o rozšíření Lví chřtán

18. 2. 2022 8:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Digitální adaptace populární deskovky Gloomhaven byla jednou z nejlepších loňských strategií a dost možná tou vůbec nejlepší adaptací deskovky na trhu. Svět fyzického Gloomhavenu se ale rozrůstá o nové hry a nabízela se tak otázka, zda se dalších edic časem dočkáme i na počítačích. No - dočkáme!

Studio Cephalofair Games, které stojí za původním Gloomhavenem, přišlo s jeho mladším a menším bratříčkem Gloomhaven: Jaws of the Lion, kterého na náš trh přineslo vydavatelství Albi v české verzi pod názvem Lví chřtán.

Účelem nové hry bylo zkrácení a zjednodušení původního megalomanského zážitku, tedy jeho zpřístupnění širší veřejnosti. A to se také povedlo. Místo stovky scénářů jich v krabici najdete čtvrtinu a díky předtištěným mapám v knize zcela odpadá velice zdlouhavá příprava jednotlivých partií, což je nicméně aspekt, který digitální adaptace vůbec nemusí řešit.

Ve virtuálním světě navíc nebude Gloomhaven: Lví chřtán samostatnou hrou jako v reálu, ale půjde o DLC pro výše zmíněnou videohru Gloomhaven od studia Flaming Fowl. Obsah bude ale víceméně stejný. Těšte se proto na minimálně 30 hodin herní doby rozprostřených do 25 scénářů, na čtyři unikátní postavy, které navíc můžete použít i v základní hře, 10 nových monster, 22 městských událostí, 10 předmětů a 24 úkolů.

Abyste se mohli pustit do příběhové kampaně digitálního Lvího chřtánu, budete muset nejprve odehrát alespoň první dvě mise kampaně původního Gloomhavenu. Tvůrci zatím neoznámili datum vydání prvního rozšíření digitálního Gloomhavenu, ale přislíbili, že tímto dodatkem podpora hry nekončí. Dočkáme se někdy v budoucnu i jeho očekávaného nástupce, ledového Frosthavenu?

Nejnovější články