V taktické top-down akci Police Stories musíte zachovat chladnou hlavu
zdroj: tisková zpráva

V taktické top-down akci Police Stories musíte zachovat chladnou hlavu

3. 7. 2019 10:40 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Možná to na první pohled vypadá jako další klon Hotline Miami, ale Police Stories má blíž spíš k Door Kickers. Nejde totiž o zběsilou akci, kde se kmitající prst na spoušti zastaví až se cvakáním prázdného zásobníku. Policisté nikdy nesmí vystřelit jako první. Mohou jen vyzkoušet varovný výstřel nebo opětovat palbu. Hlavní slovo si proto bere taktika, příběh a kooperace, to všechno už za pár měsíců.

Zvolte si vybavení pro další pekelný den v terénu a vyrazte po boku mladého užvaněného parťáka Ricka Jonese do nebezpečných ulic. V Police Stories se primárně ujímáte ledově chladného zkušeného policisty Johna Rimese, zatímco jeho nového parťáka řídí počítač. To platí tedy do chvíle, než si k vám na gauč přisedne spoluhráč, případně než se propojíte online v dvoučlennou kooperaci.

V každém případě se ve dvou podíváte do spletitých interiérů plných kriminálníků, kde budete kamerkou prohledávat místnosti za zavřenými dveřmi, používat kouřové granáty, domlouvat se na dalších krocích s kamarádem (případně dávat rozkazy AIčku) a v nejhorším případě dojde na krev.

Pokud podezřelý nezareaguje na vaši výzvu „Odhoď zbraň! Ruce vzhůru! Na zem!“, můžete použít varovný výstřel, a pokud ani ten nepřiměje tvrdohlavého ozbrojence k odhození pistole, pravděpodobně dojde na přestřelku. Vaším cílem je ale zajímat živé lidi a nevolat hned do márnice. Sami však snadno podlehnete zranění, pokud vám parťák nepodá pomocnou ruku s léčivy.

zdroj: Archiv

Tvůrci ze studia Mighty Morgan zdůrazňují nutnost rozhodovat se ve zlomku vteřiny, protože nikdy nevíte, kdy na vás kdo vytáhne bouchačku a bez varování vám prostřelí obsah lebky. To podporuje i fakt, že pozice nepřátel jsou v jednotlivých úrovních náhodné, takže musíte být neustále ve střehu i v opakovaném průchodu po předchozím nezdaru.

O příběhu bohužel nepadlo jediné slovo, ale budete v něm logicky sledovat dvojici policistů bojující za právo a pořádek. Nadějná taktická akce Police Stories vyjde 19. září na Steamu, PlayStationu 4, Xboxu One a Switchi.

Nejnovější články