V jednoduchosti střílečky High Hell se ukrývá návyková krása
zdroj: tisková zpráva

V jednoduchosti střílečky High Hell se ukrývá návyková krása

24. 10. 2017 12:46 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Kdo dnes potřebuje příběh? High Hell vás postaví do role nejmenované divošky a přikáže vám: „Znič tuhle korporaci!“ A vy to uděláte. Nedozvíte se proč, ale nijak zvlášť vám to vadit nebude. Užijete si totiž údernou akci, jejíž mechanismy byly v jednočlenném vývojářském "týmu" ohlodány na hranatou kost.

Frenetické dílo Terriho Vellmanna vám dovolí jen naprosté základy – běžet, skákat, vykopávat dveře a přitom střílet z jediné dostupné zbraně, která nepotřebuje přebíjet. Budete kosit desítky korporátních loserů, kteří vám z nějakého důvodu stojí v cestě, na jejímž konci vás čeká boss a seskok z paneláku za použití padáku.

Na první pohled to tak nevypadá, ale doprovodný launch trailer zobrazuje opravdu nesestříhané záběry z jedné celé mise. Jak si můžete všimnout, pro její dokončení postačilo pouhých 87 vteřin. A v podobném duchu se ponese i zbylých 20 misí.

zdroj: Vlastní

Tvůrcem odhadovaná délka hry se sice pohybuje mezi jednou a dvěma hodinami, ale to bude platit leda tak při prvním průchodu hrou. K jejímu opakování vás nebude lákat jen soutěžní disciplína speedrunningu a s ní spojené hledání zkratek, ale i spousta ukrytých tajemství. Znovuhratelnost naopak nepodpoří procedurálně generované úrovně, protože všech dvacet bylo poctivě vytvořeno lidskou rukou.

Vellmann není v herním byznyse úplný nováček, byť jednoduchost hry i její stylizace by mohly mluvit o opaku. V roce 2014 se pod křídly stejného vydavatele, Devolver Digital, zasloužil o podobně laděnou střílečku Heavy Bullets, jíž se prodalo na 125 tisíc kusů. To je pro jediného vývojáře docela slušný úspěch.

High Hell je až do 2. listopadu na Steamu se slevou za 9 eur, a pokud si ji v tomto časovém horizontu zakoupíte, dostanete k ní zdarma i zmiňované Heavy Bullets.

Nejnovější články