Emperor: Battle for Dune hotov
zdroj: tisková zpráva

Emperor: Battle for Dune hotov

19. 5. 2001 12:55 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Nejen k oznámení spousty nových titulů a vydání tisíců screenshotů je výstava E3 užitečná, občas tam někdo ze společensky unavených zástupců herních firem poodhalí i to, co mělo být uveřejněno později či zůstat utajeno.

A to je právě případ jednoho z reportérů GameSpotu, kterému v družném rozhovoru prozradil jeden ze spoluzakladatelů Westwoodu fakt, že jejich premiéra na poli real-time strategií ve 3D Emperor: Battle for Dune byla dokončena. Hra vyjde už začátkem června, tedy dokonce o pár týdnů dříve, než se původně předpokládalo. Na našem serveru se nachází dvě pěkné videoukázky ke stažení (zde&zde), další informace naleznete jako tradičně v obsáhlém preview od Bergyho:

Další dobrou zprávou je skutečnost, že změny by se měly dotknout i samotného herního systému. Ten je u většiny současných RTS už velmi omšelý, koho by také bavilo neustále dokola procházet určitým počtem pevně lineárních misí. I tomuto stereotypu se však vývojáři Westwoodu snažili vyhnout, a proto se dočkáme menší inovace. Základem bude celých 33 teritorií, na kterých se budou odehrávat jednotlivé bitvy. Na tom samozřejmě není nic zvláštního, ale fakt, že hráč bude mít možnost sám volit, na kterých územích se bude bojovat, to už zní velice lákavě. Postup v kampaních tedy bude nelineární, navíc bude možné z jednotlivých vámi obsazených lokalit přivolávat posily a zvyšovat tak své šance v náročných misích, ve kterých by měl nepřítel jinak navrch. Ale pozor, tím že posílíte armádu jednoho teritoria, oslabíte své síly v tom místě, odkud jste vojsko přivolali a toho muže nepřítel okamžitě využít... [více] Obrázek zdroj: tisková zpráva

jd

Nejnovější články