Dolovací skákačka SteamWorld Dig 2 se kromě Switche podívá i na PC a PS4
zdroj: tisková zpráva

Dolovací skákačka SteamWorld Dig 2 se kromě Switche podívá i na PC a PS4

28. 6. 2017 11:47 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

SteamWorld Dig 2 by šla asi nejsnáze popsat jako akčnější a graficky mnohem detailnější verze Terrarie. Prokopáváte se půdou, vyhýbáte se pastím, bojujete s nepřáteli, vylepšujete se a hlavně hledáte poklady. Hra byla původně oznámená pouze pro Nintendo Switch, ale nyní jsou potvrzeny další dvě platformy – Steam a PlayStation 4. Zbylé konzole se možná také dočkají.

Své oznámení začali vývojáři z Image & Form Games velice trefným citátem Šigeru Mijamota: „Opožděná hra může být jednoho dne dobrá, ale uspěchaná hra je už navždy špatná.“ Elegantně tím předali zásadní informaci ohledně data vydání. SteamWorld Dig 2 je už v tento moment hotová, ale tvůrci chtějí ještě trochu více času na vyladění detailů.

Tedy nebojí se přiznat, že momentálně se oddávají zasloužené dovolené. Jakmile se však vrátí za kancelářské stoly, vytasí se s datem vydání a konečnou cenou. Zatím si musíte vystačit s příslibem přelomu léta a podzimu. A tehdy pouze na Switch, zatímco PC a PS4 verze by měly následovat po pár dnech.

zdroj: Archiv

Možná se také ptáte: „A co Xbox One, Wii U, 3DS nebo Vita?“ V případě Wii U právě všechny naděje vyhasly. Dle tvůrců nemá smysl se zaobírat touto konzolí, když jí nový Switch bezesporu překonává. O Xbox One verzi zatím nepadlo jediné slovo, nicméně ze strany studia zájem je. A rozhodně je i zájem o zbylé handheldy, byť bližších informací se dočkáme někdy v budoucnu.

K dnešnímu dni jsou tedy nezvratně potvrzené platformy Nintendo Switch, Steam a PlayStation 4 někdy na přelomu léta a podzimu. První díl si u nás nevedl úplně nejlépe (šestka v recenzi), tak snad dodatečné ladění přinese vybroušenou zábavu.

Nejnovější články