Záznamy konferencí z E3 2014 s českým komentářem
zdroj: tisková zpráva

Záznamy konferencí z E3 2014 s českým komentářem

10. 6. 2014 5:48 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Úvodní tiskové konference jsou nedílnou součástí každé E3 a ta letošní samozřejmě nepředstavuje žádnou výjimku. Ne každý je ale ochotný vydržet celou noc čekat na živé přenosy, což samozřejmě chápeme a proto vám hezky pěkně na jednom místě nabízíme záznamy všech čtyř dosavadních tiskovek z E3 2014. Své největší chlouby vám během nich odprezentují lidé z Microsoftu, EA, Ubisoftu a Sony a všemi konferencemi vás doprovodí českým komentářem Lukáš Grygar a jeho hosté.

MICROSOFT

Konference Microsoftu zahajuje výstavu E3 už několik let a letošní ročník nebyl výjimkou. Na scéně se objevil šéf Xbox divize Phil Spencer a zahájil tak tiskovku, která nesla oficiální podtitul Xbox: Game On. A skutečně jsme se dočkali záplavy ukázek z chystaných titulů, které pro vás v přímém přenosu okomentovali Lukáš Grygar a Petr Poláček.

V záznamu našeho přenosu uvidíte mimo jiné ukázky z Assassin's Creed Unity, Fable Legends, Project Spark, Crackdown 3, The Division a také z naprostých novinek jako je Rise of Tomb Raider, Phantom Dust nebo Inside - nové hry od tvůrců Limba.

SONY

E3 konference Sony jsou tradiční. Tradičně začínají pro Evropany v nesmyslném čase, jejich začátek je tradičně opožděný, tradičně mívají skoro dvě hodiny a tradičně také oznamují opravdu zajímavé věci. Vy se ale nyní můžete na vše podívat hezky v klidu ze záznamu, ve kterém se oznámením týkajících se PlayStation platforem věnoval vedle Lukáše Grygara hlavně Petr Bulíř - bývalý herní novinář a člen redakce Levelu a Oficiálního PlayStation 2 Magazínu.

Konference Sony nakonec skutečně představovala důstojné završení dnešního maratonu E3 tiskovek. Potěšilo nás především oznámení novinky od From Software, kterému jsme v posledních dnech říkali Project Beast. Hra nakonec ponese název Bloodborne a vyjde někdy během příštího roku. Vedle toho se ale Sony stačila pochlubit i čtvrtým dílem Uncharted, třetím pokračováním LittleBigPlanet, druhým dílem Magicky, předělávkou adventury Grim Fandango, hororovým Let it Die, PS4 verzemi GTA V (které ale vyjde na konci roku i na Xbox One a PC) a The Last of Us a v neposlední řadě i zařízením PlayStation TV.

ELECTRONIC ARTS

Emoce po skončivší tiskovce Microsoftu ještě nestačily uhasnout, ale na to se v Los Angeles nehledí. Je tady E3, a to znamená nepřetržitý proud novinek od všech důležitých firem. Další páni na holení měli ve znaku symbol Electronic Arts a jejich oznámení sledovali v našem streamu Lukáš Grygar a bývalý zaměstnanec české pobočky EA a rovněž bývalý herní novinář Slavomír Benko.

Slavo pracoval pro EA skoro čtyři roky, takže má odpovídající vhled do toho, jak to v jedné z největších herních firem světa funguje. Během konference jsme se dočkali ukázek z Dragon Age: Inquisition, Battlefield Hardline nebo sportovní čtveřice FIFA, NHL, UFC a Madden a EA překvapivě hodili do placu i pár "video konceptů" z projektů vzdálenější budoucnosti - konkrétně je řeč o Mass Effectu nebo Mirror's Edge.

UBISOFT

Konference Ubisoftu bývají na E3 zpravidla, jak to říct a neurazit, neobvyklé. Přesto během nich zazní dost zajímavých oznámení a ukázek z chystaných her na to, aby stály za pozornost. Letos se začala francouzská angličtina rozléhat sálem o půlnoci našeho času, českého komentáře se v našem streamu mezitím ujali Lukáš Grygar a Honza Olejník a vy se nyní můžete podívat na záznam celé akce.

Hlavním tahákem konference Ubisoftu byl bezesporu Assassin's Creed Unity a potěšit jsme se mohli také efektním filmečkem z ambiciózního The Division. Společně jsme se blíže seznámili také se záporákem z Far Cry 4, trochu nás dojala ukázka z Valiant Hearts, potěšili jsme se trailerem na The Crew a na závěr přišlo i oznámení Rainbow Six: Siege.

Nintendo

Japonská firma nepořádala tiskovou konferenci fyzicky na místě v Los Angeles, a jak sami uvidíte, ani by to vlastně nešlo. Neuvěřitelně nápaditý a vtipný úvod ve stylu Robot Chicken s nápodobami nintendovských postaviček i šéfů nastavil tón celé prezentace, která nakonec vytáhla z rukávu představení či videa z několika netradičních, nápaditých, roztomilých a všeobecně zajímavých her.

Viděli jsme trailer z nové Zeldy s otevřeným prostředím, parádní bavlnkovou plošinovku Yoshi's Woolly World, interaktivní figurky amiibo, inkoustovou multiplayer střílečku Splatoon, kombo první a druhé Bayonetty a videa z ambiciózních Wii U titulů Devil's Third a Xenoblade Chronicles X. Kdo měl pocit, že Nintendo neumí nic jiného než různé Mario tituly, bude překvapený, co všechno se pro Wii U a 3DS chystá.

Nejnovější články