Záběry z uzavřené alfy Warhammer 40,000: Eternal Crusade ukazují velký pokrok
zdroj: tisková zpráva

Záběry z uzavřené alfy Warhammer 40,000: Eternal Crusade ukazují velký pokrok

30. 11. 2015 15:06 | Video | autor: Aleš Smutný |

Je to víc než rok, co jsme naposledy psali o online střílečce Warhammer 40,000: Eternal Crusade. Pre-alfa vývoj nenabízel nic extra zajímavé a sledování hodinových letsplayů, kde se potácely špatně animované postavičky bylo spíše příslibem věcí hodně vzdálených. Jenže o rok později už se má situace jinak. Probíhá uzavřená alfa a na záběrech z ní se můžete přesvědčit, že tým, který za hrou stojí, udělal za rok pořádný kus práce.

Momentálně se pomalu blíží uzavřená beta, do níž se, stejně jako do alfy, můžete dostat zakoupením Founder's Packu. Ve hře můžete nyní hrát za mariňáky, jak z loajálních kapitul, tak těch milujících Chaos. Do vánoc by se měli přidat Eldaři, ovšem pokud čekáte na Orky, prý to bude trvat ještě hodně dlouho. Jsou problémy s animacemi, protože v Montrealu nejde sehnat Orky na motion capture. Nicméně i tak by se do konce roku mělo ve hře objevit hodně nových zbraní, nové mapy, vybavení, další typy Predatorů atd.

zdroj: Archiv

Momentálně jsou mapy malé a nabízí spíše ochutnávku v podobě ryzí akce, která připomíná multiplayer ze Space Marine. Po novém roce se představí velké teritoria, kde najdete několik základen a velkou pevnost, o které se bude bojovat. Stejně tak se, nejprve jen na videu, představí Tyranidi, za které nepůjde hrát a budou plnit roli nepřátel v kooperativních PvE módech. Jak tvůrci poznamenávají, uzavřená alfa je stále hodně daleko finální podobě.

I tak ale musím říci, že posun v oblasti grafiky a animace je znatelný a hra už rozhodně nevypadá chudě a extrémně rozpracovaně. Drobnosti, jako jsou výzdoba zbroje nebo i detaily v lokacích už pěkně zapadají do stylu universa WH40K. Pokud se povede plán a Warhammer 40,000: Eternal Crusade nebude fungovat jenom jako online střílečka, ale perzistentní MMO, kde je válka věčná, půjde o velmi atraktivní titul. Na to si ale ještě počkáme.

Nejnovější články