Záběry z hraní Mad Maxe ukazují brutalitu otevřeného postapo světa
zdroj: tisková zpráva

Záběry z hraní Mad Maxe ukazují brutalitu otevřeného postapo světa

23. 4. 2015 16:29 | Video | autor: Aleš Smutný |

Před měsícem jsem si stěžoval, že jsme ještě neviděli záběry z hraní Mad Maxe. Teď si hodlám stěžovat, že hra vyjde až 4. září, protože vypadá skvěle. Záběry z hraní předvádí především postapokalyptický svět i zápletku, ale vysvětlují i herní náplň. A jakožto fanda původních filmů (ano, i Dómu hromu) se chci do téhle punkové postapokalypsy vrhnout hned teď!

Jak se ukáže na začátku, vaše auto si nadesignujete od píky, včetně základní kapoty i dodatečných zbraní a vybavení. Skoro to vypadá, že Magnum Opus každého hráče bude po čase vypadat jinak. Ve videu se předvádí jak akce na čtyřech kolech, tak i na dvou nohách, kdy Max rozbíjí záporákům ústa, nosy i kolenní čéšky. Jak uvádí komentář, munice bude málo, a tak je často třeba použít jako zbraň cokoli je po ruce, třeba trubku, kterou pustila vaše minulá oběť.

Pěkně vypadají kontextuální útoky, kdy Max třískne soupeřem o zeď. Nejatraktivnější je ale prozkoumávání Pustiny se všemi jejími obyvateli, ať už jsou přátelští, nebo ne. Ti, kteří jsou s vámi ochotní mluvit, po vás často budou něco chtít, ale ve svém útočišti vám pak nabídnou třeba munici zdarma nebo jiné výhody jako je upgrade auta apod. Nechybí ale ani malebně bizarní bossové, vůdcové jednotlivých nepřátelských osad. Dobře vypadá i nalézání skrytých prostor jako jsou dílny, kde najdete zbraně nebo vylepšení, ať už pro auto, nebo pro Maxe.

Nejen, že budete vylepšovat Magnum Opus, ale také Maxovu výbavu a přímo Maxe skrze levelování různých schopností. Když k tomu přidám hledání materiálů a surovin, které se po Pustině válí, a hlavně celkový sychravý dojem, který připomíná především vynikající druhý díl, vychází mi z Mad Maxe titul, který se katapultoval mezi mé černé koně letošních herních závodů. Na konečný verdikt, zda Avalanche Studios (své dědictví z Just Cause nezapřou) splnili vše, co slíbili, si budu muset počkat do 4. září, kdy hra vychází na PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články