Wolf Among Us uklidňuje fanoušky trailerem na 2. epizodu
zdroj: tisková zpráva

Wolf Among Us uklidňuje fanoušky trailerem na 2. epizodu

30. 1. 2014 10:37 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Bigby se za týden vrátí v druhé epizodě pohádky dekonstruující adventury The Wolf Among Us s podtitulem Smoke and Mirrors. Telltale na druhou epizodu láká hráče, napruzené nezdravě dlouho informační pauzou, novým trailerem, z něhož na všechny strany odkapává atmosféra postmoderní noirové detektivky, rychle sklouzávající do sezení chovanců psychiatrické léčebny.

V praxi to znamená sebedestruktivní snahu šerifa Bigbyho objasnit nyní již dvojici vražd, jackbauerovské uvažování nad moralitou mučení informátorů i maximálně temný vzhled celé té naturalistické parády. Z výskytu (staro)nových postav se prý máme těšit i na postavu pasáka, který je postaven na staré anglické ukolébavce - což nepřekvapí, vzhledem k tomu, že The Wolf Among Us/Fables popisují příběhy klasických pohádkových postav uvržených do naší kruté reality.

Samotný obsah Smoke and Mirrors Us je stále zahalen určitým oparem tajemna, poněvadž série funguje jako prequel knižních Fables. A jelikož... ale co bych vám spoileroval. Byť se první epizoda Faith dočkala velmi kladných ohlasů, Telltale s druhou částí přesto tak trochu napravují svou reputaci, protože s jejím vydáním otáleli déle, než bylo záhodno a vyvolali vůči jiným telltaláckým sériím mezi svými fanoušky jistou nevraživost. Jestli Smoke and Mirrors náladu napraví, uvidíme možná už příští středu.

...

Nejnovější články