Westernová strategie Bounty Train vysvětluje fungování místního vlaku
zdroj: tisková zpráva

Westernová strategie Bounty Train vysvětluje fungování místního vlaku

31. 8. 2015 10:43 | Video | autor: Aleš Smutný |

Spojíte western, správu vlastního cestovního prostředku a ekonomickou strategii a dostanete Bouty Train. Tenhle malý, ale velmi nadějně vyhlížející titul už se nachází v early accessu a může tedy základní pilíře hratelnosti předvést v názorném videu. Připomenu, že v Bounty Train se stáváte šéfem železniční společnosti, která se živí transportem lidí a zboží. Jelikož se ale nacházíte na východě divokého západu, můžete čekat desperáty, kteří se vás snaží okrást či indiány, kteří se vás snaží zlikvidovat.

Odpovědí je tedy kromě šikovného strojvůdce, který ví, kdy šlápnout na plyn, vlastně na páru, najmutí dostatečného množství žoldnéřů, kteří se zbraní v ruce váš vlak brání. Ale aby je bylo z čeho platit a stejně tak, aby bylo zač opravovat vlak, musíte se věnovat i samotnému obchodu, tedy sledování cen různého zboží v různých městech. Do hry se tak dostává nutnost přemýšlet nad tím, odkud a co transportovat a případě počítat do výdělku i náklady, které vyplynou z faktu, že třeba jedete přes indiánské území, kde dojde k úhoně vlak a budete potřebovat víc ochránců.

Jak vám předvádí samotné video, případný střet nebude vůbec statickou záležitostí. Jednou možností je z boje ujet, ovšem musíte si dávat pozor na tlak, protože čím rychleji pojedete, tím vyšší je šance poškození kotle a tedy vlaku. Sice můžete zastavit a tlak uvolnit, ale pak dlouhé minuty čekáte, než se vlak bude moci rozjet, což v nepřátelském prostředí nemusí být žádoucí. Větší možnost taktizování ve střetech nabízí systém krytí, zorné výseče, které znamenají, že musíte občas střelce přesouvat, aby na desperáta viděli a také možnost soustředit palbu vašich jinak autonomních ochránců.

Bounty Train zatím vypadá jako hra, u níž půjde utopít spousty hodin, podobně jako u FTL. Momentálně se hra nachází na early accessu ve fázi rané bety, přičemž tvůrci z Corbie Games počítají, že by plná verze mohla být k dispozici začátkem příštího roku. Osobně si počkám až na tu, protože v ní bude víc měst, lokomotiv, vagónů, unikátních postav a prostě víc všeho. Pokud ale chcete tuhle vlakovou odyseu zkusit už teď na Steamu je k dostání za 20 euro.

zdroj: Archiv

Nejnovější články