Vývojářský deníček Ghost Recon Wildlands vysvětluje, že tvůrci sází na autenticitu
zdroj: tisková zpráva

Vývojářský deníček Ghost Recon Wildlands vysvětluje, že tvůrci sází na autenticitu

18. 9. 2015 10:34 | Video | autor: Aleš Smutný |

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands to bude mít těžké. Taktická střílečka z pohledu třetí osoby s otevřeným světem? Když pominu fakt, že na tuhle strunu zahrál sonátu poslední Metal Gear Solid, Wildlands bude mít spoustu práce s tím, aby v očích hráčů, kteří nejsou fanoušky série, něčím vystoupila ze zdánlivě uniformního zástupu her, kde se v autíčku proháníte otevřeným světem. Nový vývojářský deník se snaží postihnout právě prvky, které by měly k novému Ghost Reconu přitáhnout.

Na pomoc, před kameru, si současný tým vzal i několik lidí ze studií, která stála za předchozími hrami ze série. Všichni se shodnou na tom, že klíčová je autenticita. A to ať už jde o reálné zbraně a vybavení, reálný svět, v tomto případě Bolívii, reálný konflikt s drogovými kartely a reálné postupy strážců zákona.

Takže i tentokrát s přípravou pomáhali specialisté z reálného světa a to ať protidrogoví agenti z Bolívie, vyšetřovatelé CIA a nebo i pašeráci drog. Samozřejmě, jedna věc je, jaké informace tvůrci dostanou a druhá jak s nimi naloží v kontextu hry, která se vždy musí v něčem odchylovat od reality (od toho je to hra). Reálné zbraně a vybavení byly vždy super, ale osobně myslím, že nejvíce budou tvůrci muset vsadit na samotnou Bolívii.

Z těch pár záběrů, které jsme ze hry viděli, totiž nejvíce vystupují ty, kdy s agentem kráčíte ulicemi měst. V tu chvíli Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands ukazuje svět, který ve hrách často nevidíte a prostředí, které je originální. Z prohánění se planinami na motorce už se dnes nikomu kolena nepodlomí, stejně jako kooperace. Ale nové, patřičně atraktivní jeviště by přitáhnout mohlo. Samozřejmě kromě faktu, že by Wildland měla nabídnout mnoho různých možností řešení situací, taktický postup a seriozní zápletku.

Kdy se tak stane zatím nevíme. Hra je v raném stádiu produkce, nemá datum vydání, jediné, co víme, je, že se chystá na PlayStation 4, Xbox One a PC.

zdroj: Archiv

Nejnovější články