Vývojáři RPG Tyranny vysvětlují, jak přistupovali k audiovizuální stránce své temné vize světa
zdroj: tisková zpráva

Vývojáři RPG Tyranny vysvětlují, jak přistupovali k audiovizuální stránce své temné vize světa

22. 9. 2016 17:36 | Video | autor: Aleš Smutný |

Když děláte hru ze světa, který by se mohl řadit po bok tuctu „high fantasy“ kousků, velmi často můžete sklouznout do stereotypu. Vznešení elfové v lesích, vousatí trpaslíci v podzemních městech atd. Jenže Tyranny se odehrává ve světě, kde zloo vyhrálo a tohle vítězství se zrodilo z vleklé války. Jak nastiňuje studio Obsidian v novém pohledu za oponu vývoje, tvorba světa, který prošel tím vším se prostě liší.

V první řadě se musí odrazit v samotném prostředí, jímž putujete. Izometrický pohled umožňuje dávat některé prvky do popředí pozornosti hráče a mezi takové patří třeba opravdu skvěle vypadající socha, které krvácí oči. Případně kostra obrovitého tvora, který před časem zemřel a po něm zbylo jen memento v podobě žeber lemujících cestu hrudním košem.

Nejde ale jenom o vizuální zpracování světa, byť to z videa vystupuje nejvýrazněji. Unikátní budou asi i jednotliví hrdinové, které naverbujete ve světě, který prostě není typickou směskou ras s relativně pozitivním přístupem k životu, kteří se spojí proti blížícímu se zlu. Tady už zlo zvítězilo a přežili jen nejsilnější, nejvychytralejší a nejbezohlednější.

Ne, že by tvůrci vaší partičku v Tyranny popisovali jako Tucet špinavců. Jen v ní zjevně najdete řadu barvitých charakterů, jejichž tvorbu si grafici a pak i animátoři dle svých slov užili. Zajímavě působí třeba i bytost připomínající mix mezi vlkodlakem a horskou gorilou, který zjevně bude patřit k vašim možným parťákům.

Tyranny prostě působí příjemně originálně. Ani ne tak herním systémem, základ její atraktivity přece vychází z faktu, že jde o nostalgický návrat do časů izometrických RPG. Ale svět, vaše pozice v něm, kdy jste vlastně služebníkem jedné z nejmocnějších vládnoucích bytostí a soudcem i katem v jedné osobě, i vaši společníci působí, že by mohli příjemně narušovat fantasy standardy dnešní doby. Hra by měla vyjít ještě letos na PC, Mac a Linux.

zdroj: Archiv

Nejnovější články