Vychází Serpent in the Staglands, staromilské RPG s prapodivným světem
zdroj: tisková zpráva

Vychází Serpent in the Staglands, staromilské RPG s prapodivným světem

25. 5. 2015 9:59 | Video | autor: Aleš Smutný |

Za tři dny je tu další RPG kousek s otevřeným světem a fanda žánru neví, co hrát dřív. Nezávislá Serpent in the Staglands z vás udělá menší božstvo, které sestoupí do Volu, světa smrtelníků. Velmi brzy ale zjistí, že zpátky domů to nejde a kůži odporného smrtelníka musí mít navlečenou, dokud nezjistí, co se pokazilo. Putování světem se pak ponese v nelineárním stylu, s realtimovými souboji s pauzou a spoustou hardcore prvků, které udělají radost pamětníkům (a snad nejen jim).

Ono proklamované staromilství spočívá třeba v nutnosti psát si deníček ručně – hra to za vás neudělá. Ostatně, hráčské snahy bude potřeba opravdu hodně. Spousty puzzlů budou vyžadovat práci s mapami, klíčovací tabulkou cizokrajného písma a imaginaci. Autoři prostě chtějí, abyste byli co nejaktivnější a co nejvíce si svou cestu opravdu prazvláštním světem užili.

Ostatně, právě svět je jedním z velkých lákadel, protože jeho cizost by se měla vymykat standardním fantasy klišé, která jen vytváří paralelu ke známým kulturám apod. Tedy, ne že by se Serpent in the Staglands také někde neinspiroval, ale pokud si přečtete, že částečnou inspirací byla doba bronzová v transylvánské oblasti, jistě uznáte, že tady není na místě tvůrce peskovat za nějakou neoriginalitu.

zdroj: Whalenought Studios

Když k tomu přidám, že zde nebude systém povolání, ale svého hrdinu poskládáte z volně kombinovatelných schopností a modifikování některých úkolů na základě vašich předešlých voleb, zdá se, že by z Serpent in the Staglands mohl být černý kůň nezávislé sezony. Definitivně se o tom přesvědčíme 28. května, kdy hra vychází na Windows, Mac a Linux, přičemž ji najdete u největších digitálních distributorů jako Steam, GOG a Humble Store.

Nejnovější články