Video z Uncharted 4 nabízí chlapskou projížďku džípem na Madagaskaru
zdroj: tisková zpráva

Video z Uncharted 4 nabízí chlapskou projížďku džípem na Madagaskaru

4. 4. 2016 18:36 | Video | autor: Petr Poláček |

Pro fanoušky série typická záležitost – tvůrci z Naughty Dog představují styl vyprávění, grafické zpracování i hratelnost Uncharted 4 prostřednictvím delšího dema, které nabízí pohled na část mise v Madagaskaru. V road movie stylu se trojice Nathan, Victor a Sam prodírá hornatou a bahnitou krajinou s pomocí džípu, což všichni doprovází pro sérii typickým small talkem o pracovním i osobním životě, popřípadě komentují aktuální dění, nejčastěji Nathanovo řidičské (ne)umění. Nejde tedy o nic překvapivého, ale divá se na to krásně. Rovněž nepřekvapivě.

Vizuálně se má Uncharted 4 rozhodně čím pochlubit, ale platí to ve stejné míře i o kvalitě prezentovaného scénáře. Žvatlání Victora a Sama na pozadí kontextuálně a nenásilně zpravuje hráče o osudech obou postav mimo události předchozích dílů, což ve skutečnosti není jednoduchá záležitost. Jen si vzpomeňte, jak prkenně podobné informace prezentuje řada jiných her, a s jakou lehkostí se je dozvídáte během několika minut záběrů ze hry na videu.

zdroj: Archiv

Právě na scénář Uncharted 4 jsou mnozí fanoušci zvědaví poté, co jej vůbec poprvé v rámci série mají na starosti Neil Druckmann a Bruce Straley namísto Amy Henning. Oba dva už své schopnosti prokázali na The Last of Us, a když Amy Henning kvůli tvůrčím rozporům Naughty Dog opustila směrem k Visceral Games, spláchli osm měsíců dosavadního vývoje Uncharted 4 do záchodu, a začali znovu.

Jak velký a jestli vůbec nějaký rozdíl mezi Uncharted 1-3 a Uncharted 4 bude, uvidíme 10. května, kdy hra vyjde pro PS4. V nic zásadního ale nedoufám, minimálně by to bylo s ohledem na popularitu série překvapivé. Fanoušci mají Nathana a další postavy nějak zafixované, případné větší změny by mohli nést s jistou nevolí… Na záběrech z madagaskarského dobrodružství žádné vypozorovat nelze. A to samé platí o hratelnosti. Naopak lze zpozorovat řadu doprovodných detailů, kterými tvůrci akci v rozlehlé lokaci oživují a vizuálně šperkují. Mrkněte se sami.

Nejnovější články