Video z Rytmik Ultimate předvádí, jak se skládá rockový song
zdroj: tisková zpráva

Video z Rytmik Ultimate předvádí, jak se skládá rockový song

27. 9. 2016 12:25 | Video | autor: Petr Poláček |

K překvapení tvůrců ze studia Cinemax se hudební software (hra) Rytmik Ultimate nejlépe prodejně ujal na PC, přestože tvůrci původně počítali s tím, že se chytne spíše iPad verze. Zároveň Lukáš Macura ve svém komentáři v aktuálním Levelu 267 vysvětluje, že právě kvůli paměťovým limitům 3DS a iPadu v základní verzi Rytmik Ultimate chyběly samply, nutné ke komponování rockové a metalové hudby. Tohle omezení však zmizelo s nedávným vydáním DLC Rock Expansion, jehož možnosti tvůrci představují v sérii tutoriálových videí.

Rock Expansion do hry přidává přes 230 samplů rockových a metalových nástrojů včetně basy, hlavní a doprovodné kytary v několika variantách, kláves a všech základních druhů bicích a činelů. Co všechno lze s pomocí těchto samplů v Rytmik Ultimate s Rock Expansion DLC vytvářet, názorně předvádí pět demo písniček, které jsou ve hře odemknuté, nebo se na ně můžete podívat na Youtube.

Pro absolutní nováčky však bude zpočátku užitečné hlavně tutoriálové video, které názorně ukazuje, jaké nástroje Rock Expansion nabízí, ale hlavně, jak je použít při skládání nejlepší rockové či metalové hymny všech dob.

Těsně před vydáním DLC také tvůrci z Cinemaxu vydali dva updaty pro PC verzi Rytmik Ultimate, které rozšířily nabídku nástrojů o 14 nových kousků, přinesly integraci Steam chatu, odstranily různé bugy a nabídly nové efekty, jak se dozvíte na oficiálních stránkách. Pokud Rytmik Ultimate vlastníte ve verzi pro 3DS nebo iPad, tak se bohužel rockových nástrojů a samplů nedočkáte. Jak vysvětluje Macura v Levelu, paměť obou zařízení až po okraj vyplňuje základní verze programu. Nic víc už se do ní nevejde.

Připomenout si hlavní funkce Rytmik Ultimate v obecném slova smyslu zase můžete při sledování gamesplaye základní verze hry/programu s Lukášem Grygarem a spolutvůrcem Rytmiku Martinem Lindou.

zdroj: youtube.com

Nejnovější články