Video z No Man's Sky předvádí souboje ve vesmíru i na planetách
zdroj: tisková zpráva

Video z No Man's Sky předvádí souboje ve vesmíru i na planetách

20. 7. 2016 18:26 | Video | autor: Petr Poláček |

První videa z No Man's Sky měla hypnotický efekt. Perfektní stylizace ve spojení s příslibem akce ve vesmíru i na povrchu stovek odlišných planet okouzlila hráče po celém světě. Jak se ale vývoj hry protahoval a vydání posouvalo, tak záběry ze hry zevšedněly. Nic na tom nemění ani druhé video ze čtyřdílné série, která má za cíl představit hlavní části hry. První video prezentovalo prozkoumávání vesmíru, aktuální druhé se snaží předvést soubojovou část hry.

Video nabízí záběry ze soubojů ve vesmíru proti jiným stíhačkám, ale i velkým vesmírným stanicím. A k vidění jsou i first-person přestřelky na povrchu planet. Všechno je ale zkratkovité a sestříhané do rychlého sledu záběrů, čili s principy hry neseznámený člověk z nich jen těžko pochopí, co má No Man’s Sky nabídnout. Zjevně to ale není cílem celé série videí. Proto jen napovím, že souboje na planetách i ve vesmíru mají být arkádové a ovládání jednoduché.

Komplexitu by hře mělo poskytnout sbírání různých zdrojů kvůli stavění vesmírných lodí a dalších struktur, potažmo vylepšování vlastností hráčovy postavy i lodi (výkon motorů, dolet, palebná síla apod.), s níž se pokusí udělat štěstí při objevování vesmíru. Zbylá dvě videa se před vydáním hry pokusí představit obchodování a survival aspekty hry.

zdroj: Archiv

No Man's Sky vyjde pro PC a PS4 10. srpna.

Nejnovější články