Video z datadisku pro Civilization: Beyond Earth nabízí informace místo efektů
zdroj: tisková zpráva

Video z datadisku pro Civilization: Beyond Earth nabízí informace místo efektů

30. 6. 2015 18:14 | Video | autor: Petr Poláček |

Asi si umíte dovodit, proč datadisk Rising Tide pro Civilization: Beyond Earth nepatří k titulům, o kterým by se po skončení letošní E3 vedly dalekosáhlé debaty. Jako strategie není hra/datadisk natolik výrazná svými produkčními hodnotami, aby se prosadila během show typu E3, která většinou míří na nejnižší hráčské pudy. Přesto jsme se na Rising Tide byli během E3 podívat, protože Beyond Earth je kvalitní záležitost a byli jsme zvědaví, jak budou anoncované novinky v datadisku vypadat v praxi. A než vám Kuba Kovář své poznatky sdělí písemně v článku, můžete se sami na některé z novinek podívat v praxi na záběrech E3 dema Rising Tide.

Rising Tide představuje velmi konzervativní formu datadisku. Využívá základní koncept i herní prvky Beyond Earth, které se pokouší rozšířit v naději, že tím hráče zaháčkuje k dalším desítkám hodin, strávených před monitorem. Na záběrech videa uvidíte v akci nové jednotky, novou rasu s určitými specifiky, nové možnosti diplomacie a samozřejmě i nové budovy.

zdroj: Archiv

Rising Tide se ale v prvé řadě zaměřuje na rozšíření hratelnosti díky přesunu řady aktivit na hladinu oceánů. Právě na tuto expanzi konceptu se váže největší množství novinek včetně nepřátel aktivních i pasivních.

Do druhé jmenované skupiny patří nebezpečné korálové útesy, které de facto plní roli stacionární střílny, když se k nim přiblížíte. Celkem snadno si však s nimi můžete poradit, jak ukazuje video, které krom jiného zmiňuje i velmi zajímavě pojatý systém artefaktů - nalezené artefakty je možné využívat okamžitě, nebo je schovávat pro další užití později, z čehož mohou vyplynout nové jednotky, budovy atd.

Rising Tide pro Civilization: Beyond Earth vyjde letos na podzim.

Nejnovější články