Vesmírná strategie Stellaris od Paradoxu bude kompletně modovatelná
zdroj: tisková zpráva

Vesmírná strategie Stellaris od Paradoxu bude kompletně modovatelná

3. 5. 2016 11:52 | Video | autor: Aleš Smutný |

Paradox Interactive mají rádi mody a tak společně s novým videem k jejich sci-fi strategii Stellaris představili i nový moderský nástroj Clausewitz Maya Exporter, který umožní rozsáhlé změny a takřka kompletní překopání budoucích titulů od Paradoxu jako je Stellaris a Hearts of Iron IV. Částečně bude fungovat u Crusader Kings II a Europa Universalis IV. Díky Maya Exporteru bude možné vytvářet takzvané „totální konverze“ daných her, kde modeři budou moci pozměnit takřka vše.

Na možnost tvorby modifikací se částečně zaměřuje i nové video ze zákulisí tvorby Stellaris. „Jakýkoliv herní prvek, který najdete ve Stellaris bude modovatelný. Znamená to, že naši modeři mohou změnit prakticky každou hodnotu, většinu herních pravidel a obsahu, který ve hře je,“ vysvětluje Joakim Andreasson.

Henrik Fåhraeus, šéf vývoje hry dodává: „Komunita si o dlouhodobě říká o totální konverze a my chceme jejich tvorbu usnadnit. … Nemůžeme se dočkat toho, co komunita do her dodá. Už na fórech jsme viděli skvělé nápady a těšíme se na to, jako lodě, mimozemšťany a další věci ve hře uvidíme skrze mody.“ Čekat nebudou muset dlouho, protože Stellaris vychází už 9. května, kdy bude zpřístupněn i výše zmíněný nástroj.

zdroj: Archiv

Nejnovější články