Ve střílečce STRAFE se budete koupat v hektolitrech krve
zdroj: tisková zpráva

Ve střílečce STRAFE se budete koupat v hektolitrech krve

13. 12. 2016 17:20 | Video | autor: Václav Pecháček |

Hledáte ideální vánoční dárek pro potomka nebo mladšího sourozence? Nezoufejte, vaše pátrání je u konce. Nadělte jim pod stromeček STRAFE, chystanou roguelike střílečku z pohledu první osoby. Ta sice vyjde až na začátku příštího roku a propojení s Vánocemi tedy nedává sebemenší smysl, ale v zájmu humoru to prosím ignorujte. A kde že je ten vtip? Samozřejmě v tom, že STRAFE je šíleně brutální záležitost plná krve a létajících kusů těl, a tím pádem se jako dárek pro děti nehodí. 

Vývojáři z Pixel Titans mají vážně rádi krev. Hodně, hodně rádi. Jsou to přímo krevní someliéři. Ve STRAFE bude krev kapat, téct, stříkat, míchat se s jinými tekutinami, pokrývat podlahu, lepit se vám na boty, a nejspíš ještě mnoho dalšího. Ale pozor! Všechno to je ospravedlněné herními mechanikami. Tedy, všechno. Něco málo. Například vaše krvavé stopy vám prozradí, kde jste už byli, což se v bludišti náhodně generovaných místností může docela hodit – zvlášť když jedna smrt znamená konec hry. Ale jinak je to spíš otázka image.

zdroj: Archiv

Po zhlédnutí traileru se mi hlavou honí několik otázek. Může se z jediné kapky krve po dopadu na zem vážně stát celá loužička? Jak rychle ve skutečnosti sjíždí po stěně ustřelený kousek masa? Měla by policie prohledat kanceláře Pixel Titans a zjistit, jestli tam náhodou neprobíhají krvavé rituály pro větší slávu Satana? A hlavně – vyklube se ze STRAFE dobrá hra? Minimálně to poslední se dozvíme za pár měsíců. 

Nejnovější články