V Torment: Tides of Numenera můžete protivníky během boje přemlouvat
zdroj: tisková zpráva

V Torment: Tides of Numenera můžete protivníky během boje přemlouvat

19. 1. 2017 16:54 | Video | autor: Aleš Smutný |

Nové video, které blíže představuje RPG Torment: Tides of Numenera, se věnuje boji. Tomu se sice půjde vyhnout, ale ne vždy a když už na něj dojde, bude třeba se spolehnout na to, v čem jste zrovna dobří. Upoutávka se věnuje hned několika aspektům tahových soubojů, přičemž zajímavě zní možnost, samozřejmě za určitých příběhových podmínek, strávit místo útoku jednu akci tím, že se budete protivníka snažit verbálně přesvědčit, aby se vzdal.

Další důležitou složkou bojů jsou takzvané šifry, speciální typ vybavení, který může mít při použití devastující efekt. Jen pozor, jejich použití je jednorázové a po použití tahle unikátní šifra mizí. Takže už se vidím, jak budu tahat spoustu šifer s myšlenkou, že třeba přijde ještě těžší souboj…

A nebo také ne, protože pokud nesete příliš mnoho šifer, snižuje se vám efektivita v boji a když máte velkou smůlu, prostě všechna ta moderní udělátka bouchnou a je po vás. Což neznamená konec hry, ale minimálně je to faux pas, když jsou vaše kousky rozeseté po půlce náměstí, nemluvě o ztrátě těch šifer.

V boji vám bude moci pomáhat až trojice společníků, byť na výběr jich bude mnohem víc. Popravdě řečeno, nejvíce na mně z videa zapůsobil samotný svět, který působí příjemně cize a bizarně. Technologie se snoubí s podivnými biologickými konstrukty, pro chapadla nejde člověk daleko a rozdíl mezi démonem a mimozemšťanem se zde dost stírá. Torment: Tides of Numenera vychází 28. února na PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články