V RPG Tyranny můžete v kůži těch zlých měnit osudy lidí i ráz krajiny
zdroj: Vlastní foto autora

V RPG Tyranny můžete v kůži těch zlých měnit osudy lidí i ráz krajiny

18. 8. 2016 10:59 | Video | autor: Adam Homola |

Temné RPG Tyranny od Obsidianu nabídne ještě letos fantasy svět, ve kterém nebojujete proti zlu, protože to už vyhrálo. Jak přesně k tomu vývojáři přistupují, vám teď sami prozradí v pohledu do zákulisí, kde se například dozvíte, jak relativní je pojem dobra a zla. Vy jste zástupci těch zlých a máte za úkol prosadit vládu svého pána i na posledním poloostrově, který se mu ještě nepodařilo ovládnout.

Svěží vánek mezi klasická izometrická RPG viděná z ptačí perspektivy chce Tyranny přinést právě svým přístupem a úhlem pohledu za stranu, kde je každý zkorumpovaný a zlý. Právě vzhledem k vítězství zla je na tom velmi podobně i okolní svět, a tak pokud se například rozhodnete někomu pomoci, mohou na to nahlížet jiné postavy jako na projevení vaší slabosti.

Nebude pak trvat dlouho a mohou na vás právě kvůli tomu zaútočit. Tvůrci z Obsidianu dělali Tyranny už od začátku tak, aby se dala opakovaně hrát od začátku a vždy nabízela jiný styl, jak postupovat, což dokládají jak herní možnosti, tak přes scénář o 600 000 slovech. Ty budete během hraní číst často, protože na vašich bedrech bude celkem často ležet závažné rozhodnutí. Nepůjde přitom jen o klasické ovlivnění osudu některých postav tak, jak to známe z jiných RPG už nějakou dobu.

zdroj: Archiv

Vedle postav budete moct velmi razantním způsobem ovlivňovat i ráz krajiny. Jedním z příkladů uvedených ve videu je například rozhodnutí, jehož výsledkem může být například velké zemětřesení. To rozpůlí malé městečko, nebo může ovlivnit jinou oblast v jinak velkém světě. Tyranny vyjde na Windows, Mac a Linux ještě letos, pod vydavatelskou hlavičkou Paradoxu.

Nejnovější články