V novém videu z Blood Bowl 2 masakrují temní elfové trpaslíky
zdroj: tisková zpráva

V novém videu z Blood Bowl 2 masakrují temní elfové trpaslíky

27. 7. 2015 12:00 | Video | autor: Aleš Smutný |

Blood Bowl 2 není jen soupeření lidí s orky. Týmy se rekrutují z mnoha národů a ras Warhammeru a po zásluze nechybí ani temní elfové, kteří se poněkud zvrhli od klišovitých představ o tragice padlé rasy. Místní temní elfové jsou brutální, nekompromisní sadističtí fetišisté s občasnými sklony k masochismu – což z nich dělá nesmírné sympaťáky, ostatně i proto jsem za ně roky hrál. Hlavní ale je, že svou neodolatelnou náturu přenáší i na hřiště Blood Bowl, což vám předvede krátké video z hraní.

Ačkoliv je tahle hra obvykle brutální, v podání temných elfů je ještě o chlup brutálnější. Ostatně, když se jedna z pozic v týmu jmenuje Assassin, asi vám to řekne o jejich přístupu k hernímu plánu vše. Temní elfové jsou rychlí, velmi, velmi křehcí a na rozdíl od opatrné hry plné přihrávek svých svatouškovských bratří preferují přímočarý postup lemovaný zmrzačenými a nebo alespoň začarovanými obránci. Díky rychlosti také může roli chlapíka (ženštiny) prchající s míčem k čáře zastat skoro každý z týmu, takže jsou z tohoto hlediska velmi variabilní.

Jak už ale bylo řečeno, temní elfové jsou to, čemu se v angličtině říká „glass cannon,“ což znamená, že dokáží uštědřit obrovské poškození, ale jakmile na ně oponent byť jen dýchne, mají tendenci hroutit se s přelámanými končetinami. Ve světě Blood Bowl to znamená, že vás bude hodně peněz stát nahrazování zraněných a mrtvých hráčů. Ale za tu zábavu, kdy bezostyšně své sportovní protivníky propichujete, zaklínáte a hypnotizujete to asi stojí. Blood Bowl 2 vyjde 22. září na PC, PS4 a Xbox One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články