V kooperativní řežbě Warhammer: The End Times půjde skaveny rozsekávat na kusy
zdroj: tisková zpráva

V kooperativní řežbě Warhammer: The End Times půjde skaveny rozsekávat na kusy

30. 7. 2015 13:20 | Video | autor: Aleš Smutný |

S každým novým videem začíná Warhammer: The End Times – Vermintide vypadat lépe a lépe. Vývojáři z Fatshark už nevypadají, že si ukousli příliš velké kouzlo. Naopak se zdá, že by mohli najít ten správný mix opakování stejných misí v kooperaci okořeněný pořádnou porcí atmosféry a především krvavé a zábavné akce, která se odehrává především na blízko. To dokazuje i nejnovější vývojářský deníček, v němž se sice mluví především o tom, jak autoři vytvářeli skaveny, ale na demonstračních videích uvidíte i spoustu záběrů z dekonstrukce krysích bojovníků.

Jak poznamenávají Victor Magnuson a Liam O’Neill, ve hře je systém rozeznávající kam jste nepřítele trefili a čím. Takže s vhodným nástrojem odsekáváte hlavy, končetiny a když je skaven hbitý a trefíte z něj jen mizející záď, třeba se vám podaří odetnout alespoň ocas. Stejně tak je rozdíl mezi tím, zda jej trefíte jednoručním mečem, obouruční sekyrou, která často udělá ze skavena dva kusy či kladivem, které je sice pomalé, ale při zásahu létají chlupáči všude kolem.

Stejná péče byla věnována i chování skavenů. A tak Packmaster se drží spíše vzadu, aby nedošel k úhoně a ve vhodný čas vás chytne kolem krku a je zle. Běžní skaveni zase na vaše objevení se reagují zprvu vyděšeně, jak se na jejich rasu sluší a patří a když se objeví třeba maník s ratling gunem, nebere ohled na své bližní. Hlaví je, aby svazek hlavní mířil vaším směrem a co se mu přimotá do cesty se setká s Rohatou krysou.

Warhammer: The End Times – Vermintide prostě působí nesmírně svěže. A ačkoliv bude samozřejmě nejlepší hrát mise v kooperaci s lidmi, pokud máte osamělejší chvilku, jejich roli zastanou boti. Tady je samozřejmě otázka nakolik budou inteligentní a zda se nebudou ztrácet v podzemí a hradech. Ale snad nebude problém najít případně nějaké náhodné hráče online, vždyť se zdá, že ačkoliv bude kooperace potřebná, nebude třeba vytvářet týmová komba. Hra vyjde ještě letos na PC, PS4 a Xbox One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články