V Else Heartbreak můžete nahackovat celý (adventurní) svět
zdroj: tisková zpráva

V Else Heartbreak můžete nahackovat celý (adventurní) svět

10. 9. 2015 14:35 | Video | autor: Aleš Smutný |

Pokud o Else Heartbreak nic nevíte a pustíte si trailer, nejspíše budete jen nevěřícně zírat oč jde. A když vám sdělím, že se hra správně jmenuje Else Heart.Break(), nejspíše prohlásíte něco ve stylu „to se dalo čekat.“ Nicméně pod netradičním vizuálním kabátkem se skrývá adventura, která chce pomocí netradiční zápletky překopat pravidla žánru. Nehledáte v ní totiž puzzly a hádanky, které následně řešíte, ale hledáte příkazy, s jejichž pomocí doslova přeprogramujete svět.

Děj se točí kolem Sebastiana, který má svou první práci v životě. Musí za ní ovšem odjet do dalekého města, kde nikoho nezná a tak je Else Heartbreak vlastně velkou cestou za začleněním se do nové společnosti. Kolem sebe má hackery, aktivisty i normálnější lidi, přičemž se snaží zjistit, co chce v životě dělat, kdo se snaží město zničit a kdo je opravdový přítel a kdo jen pozér.

Uznávám, že pořád zní zápletka poměrně experimentálně. Z hlediska hratelnosti ale hra láká především na velmi interaktivní svět,v němž jsou činnosti jednotlivých obyvatel simulované a vyhovují tak základnímu tvůrčímu záměru. Tím je zkoumání samotného města a experimentování s hackováním reality, jež doplňuje příběh, který se tímto nelineárním světem line a čeká na odkrytí. Navíc prý většinu úkolů či spíše situací půjde řešit několika možnými cestami.

Nakonec mi Else Heartbreak atmosférou dost připomíná velmi vydařenou adventuru Always Sometimes Monsters. Zda jsem tímto přirovnáním blízko zjistíme 24. září, kdy hra vychází na PC.

zdroj: Archiv

Nejnovější články