V Dragon Age: Inquisition můžete mít zlomený nos i rohy
zdroj: tisková zpráva

V Dragon Age: Inquisition můžete mít zlomený nos i rohy

30. 9. 2014 10:27 | Video | autor: Aleš Smutný |

V dalším streamu na Twitchi ukázali tvůrci Dragon Age: Inquisition, že teoreticky můžete do hry přenést velmi věrnou podobu sebe sama, i když třeba máte rohy a ještě k tomu nesymetricky ulomené. Samozřejmě jen s dostatkem trpělivosti při hraní si s editorem hlavy vašeho budoucího hrdiny. Jak si můžete prohlédnout na videu v článku, míra detailu je občas opravdu šílená.

Že si navolíte i drobnější detaily, třeba tvar uší, je dnes považováno za standard. Ale v Dragon Age: Inquisition si velmi přesně určíte, kde uši budou, jak budou vypadat a překvapuje mě, že zde není možnost mít i jedno ucho třeba ukousnuté. Protože nos zlomený mít můžete a jizvy si přesně nahodíte podle vertikální i horizontální osy a ještě určíte jejich hloubku.

Je to vlastně skvělá funkce, protože jde opravdu do hloubky, ale nejspíš budu požadovat co nejvíce dialogových filmečků, aby někde byla vidět má půlhodinová práce s editorem. A pořád si nejsem jistý, zda musím řešit, jak je posazen ohryzek mojí postavy. Na videu se nejprve ukáže tvorba muže – člověka (v čase 6:30), která končí poněkud děsivým experimentem s make-upem, a následně qunarijky (od 22:15). U ní se můžete „vyblbnout“ dosyta už jen v oblasti rohů, které mají spoustu variací včetně délky odlomení nebo módního zbroušení.


Po půlhodině hraní si s tvorbou hlav pak tvůrci (od 34:50) předvedou hru v rozlehlém dungeonu, což vývojáři doprovází odpověďmi na otázky a komentářem k některým prvkům. Pokud si nechcete hru kazit přehršlí informací, raději celou část vynechejte. Zazní několik známých i neznámých věcí a předvedené jsou oba typy soubojových systémů, tedy akční i tahový.

Zajímavě zní informace, že bez ohledu na obtížnost půjde zapnout friendly fire. Pokud tuhle možnost zvolíte, bude lepší neházet firebally přímo doprostřed skupinky bojujících. Celý záznam trvá hodinu a dvanáct minut.

Dragon Age: Inquisition 21. listopadu na PC, PS4, Xbox One, PS3 a X360.

Nejnovější články