V datadisku The Dark Below pro Destiny se pustíte do boje proti bohu Crotovi
zdroj: tisková zpráva

V datadisku The Dark Below pro Destiny se pustíte do boje proti bohu Crotovi

24. 11. 2014 12:32 | Video | autor: Aleš Smutný |

Devátého prosince se Destiny dočká prvního velkého datadisku s názvem The Dark Below. Datadisk přinese novou instanci a hlavně příběhovou linku, která se točí kolem boha Crota. Probouzí se totiž Měsíci ze spánku, do nějž spokojeně upadl poté, co nadělal fašírku z šestice elitních strážců, kteří se jej snažili před lety zastavit.

Jednou z šestice uvedených strážců je i nové NPC Eris, která vám bude v Crucible rozdávat úkoly a prodávat krásné kusy vybavení. Zároveň vám vypráví zápletku The Dark Below v novém traileru, který hodně sází na formování světa a mytologie Destiny v typickém mixu space opery a space fantasy.

S podobným stylem budování vesmíru a na to konto i přímo s The Dark Below mám ovšem velký problém. Bungie totiž bojuje, kterou už se mnou prohrála. Otřesně nefunkční vykreslení světa Destiny mě zkrátka donutilo na příběh rezignovat. Bungie se jej sice s nepopiratelnou snahou snaží rozšířit zajímavě působící zápletkou s Crotem, ale já nemám na čem stavět. Všechna ta mytologie se pak míjí účinkem, protože jsem ve světě Destiny pro svou postavu nenašel místo. Vlastně jsem žádný svět Destiny nenašel.

Když si navíc pustím vývojářský deníček u kolegů z Game Informer, štve mě hláška o tom, že hráči chtějí víc a Bungie jim to nabízí. Troufnu si to za spoustu lidí kontrovat odpovědí, že jsme chtěli víc už v základní hře - víc rozmanitých nepřátel a bossů, do kterých jen dvacet minut nesypete náboje, ale musíte zapojit i hlavu. Víc smysluplného vtáhnutí do herního světa, kdy k vám jen nepromlouvají neznámé postavy o něčem, co byste měli znát, ale neznáte.

zdroj: Archiv

Myslím, že The Dark Below zmíněné "víc" přinese. Ať je zápletka jakkoliv klišovitá, dobře prohlubuje jinak stále mělký svět skrze trojici misí. V rámci datadisku se představí dva Striky a jeden Raid, od nichž si bláhově slibuji, že nabídnou (alespoň v boji s Crotou) něco nového. Hráči volají po větší variabilitě bossáků a Bungie by byli hloupí, kdyby neposlouchali. Možná už mírně nadbytečný je meč, který minimálně v jedné misi dostanete do rukou místo klasických zbraní, ale proč ne - mohlo by jít o drobné narušení stereotypu.

Všechno uvedené bych však chtěl mít už v původní hře (nebo v podobě bezplatných updatů), která obsahově kulhala, ne až v placeném datadisku The Dark Below. Jakkoliv jsem si jistý, že pro stávající hráče (a že jich je) představuje The Dark Below atraktivní obsah, pochybuju, že se datadisku podaří zpět k hraní přivést hráče, co už Destiny odložili.

Nejnovější články