V čerstvém demu pro Outer Wilds si můžete vyzkoušet průzkum vesmíru
zdroj: tisková zpráva

V čerstvém demu pro Outer Wilds si můžete vyzkoušet průzkum vesmíru

3. 9. 2015 11:42 | Video | autor: Aleš Smutný |

Outer Wilds, nezávislé sci-fi, které vypadá jako mix mnoha žánrů a témat v poněkud rozpačitém vizuálním zpracování, je prvním titulem, který je na nově vzniklé crowdfundingové platformě Fig (viz článek). S patnácti zbývajícími dny kampaně jim chybí už jen necelých 25 tisíc z požadovaných 125 tisíc dolarů, což by mělo znamenat úspěch. Tvůrci z Mobius Digital ovšem nemají vše za danou věc a tak další hráče lákají vydáním dema, jež obsahuje build z alfa verze.

Demo bude poměrně rozsáhlé a umožní prozkoumat domovskou planetu hlavního hrdiny, ale i vyrazit do vesmíru, kde můžete navštívit část planet. K dispozici rozhodně nebude celá hvězdná soustava, ale budete si moci osahat vesmírný let, časové smyčky a „kouzlo opékání marshamallows v kosmu.“

Ačkoliv by se mohlo zdát, že je Outer Wilds blízko třeba No Man's Sky, obsahově bude opravdu někde jinde. Autoři sami ji označují jako mix Myst, Kerbal Space Program a Majora's Mask. Ostatně, tento titul vyhrál Seumas McNally Grand Prize na IGF, přičemž tuto cenu dostala například i skvělá Papers, Please. V kabátku Outer Wilds se totiž více skrývá příběh, než simulace objevování tajemství, než prosté objevování světa. Pokud byste chtěli přispět na vývoj plné verze této hry, zamiřte na Fig.

zdroj: Archiv

Nejnovější články