Update early accessu Master of Orion přináší ekonomické vítězství a nové rasy
zdroj: tisková zpráva

Update early accessu Master of Orion přináší ekonomické vítězství a nové rasy

25. 4. 2016 16:18 | Video | autor: Aleš Smutný |

Třetí verze early access verze znovuoživení vesmírné strategie Master of Orion zaokrouhluje počet hratelných ras z první hry na deset. Když k tomu připočítáte rasu za předobjednávku, dostanete se na jedenáct, přičemž novými dvěma přírůstky stali Darlokové a Silicoidi. Kromě schopností, které tyto rasy přináší ale novou verzi hry rozšířily i další novinky včetně nového typu celkového vítězství.

Darlokové se specializují na špionáž. Shromažďují informace, dokáží protivníkovi ochromit průmysl i výzkum, samozřejmě kradou technologie a nebo kontaminují zdroje potravin. Nicméně, tohle zvládnou všechny rasy, jen Darlokové jsou ve hře stínů nejzběhlejší.

Silikoidi svým vzezřením připomínajícím golemy evokují nemyslící monstra, ale opak je pravdou. Jsou to vynikající inženýři, kteří dokáží dobývat kolonie a jejich technologické dovednosti jim umožňují postavit obrovské flotily. Populace Silicoidů roste pomalu, ale jejich domovský svět je plný vzácných minerálů.

Nová možnost, jak zvítězit v celém tažení je ekonomická dominance. Dosáhnete jí ovládnutím mezihvězdé burzy, přičemž vám mohou pomoci špioni. Sabotáží budova nebo podněcováním obyvatelstva ke stávkám poškodíte protivníkovu ekonomiku, případně kupujete podíly z produkce, které vám dále vydělávají.

Dalším prvkem, jenž se představuje, jsou nezávislé rasy a planety. Ty nejsou součástí velkých civilizací a zároveň nemají tendenci, na rozdíl od vašich standardních soupeřů, expandovat do vesmíru. Můžete ale pro ně plnit mise a získávat je na svou stranu. Hodně mi tento systém evokuje městské státy v poslední Civilizaci. Navíc jsou součástí Galaktické rady, což znamená, že mohou pomoci při snaze o diplomatické vítězství.

Další detaily o vylepšení early accessu najdete v dlouhém vývojářském deníčku níže. Dojmy z hraní předchozí verze early accessu si pak můžete přečíst zde. S novým updatem se zároveň hra opět o krok přiblížila vydání, které ale zatím nemá stanovené pevné datum.

zdroj: Archiv

Nejnovější články