Until Dawn se týdny po vydání připomíná kouzlem binaurálního traileru
zdroj: tisková zpráva

Until Dawn se týdny po vydání připomíná kouzlem binaurálního traileru

12. 10. 2015 15:17 | Video | autor: Honza Konfršt |

Survival horor Until Dawn je již nějaký ten pátek venku a má za sebou i překvapivě solidní úspěch, který bude mít asi za následek pokračování. I přesto ale vychází nový trailer, jako y hra už dávno nebyla venku. Ovšem tento je silně netradiční, neobsahuje jediný záběr ze hry a vizuální stránka vůbec je zcela odsunuta na druhou kolej. Ukázka je překvapivě zaměřena pouze na audio stránku hry a prezentuje zajímavou technologii nahrávání audia – takzvaný binaurální zvuk.

Připravte si kvalitní sluchátka a nejlépe rovnou nějaké špunty. Zapomeňte na ta k mobilnímu telefonu přiložená chrastítka a raději se vydejte cestou kvality, neboť binaurální zvuk se snaží simulovat zvuk co možná nejreálněji. Nahrávání probíhá tak, že se dva mikrofony umístí do modelu ucha, čímž se má simulovat reálný dopad zvuku a díky tomu je dojem z poslechu velmi reálný.

Ve zkratce jde tedy o co možná nejpřirozenější prezentaci zvukové stopy se snahou vzbudit dojem toho, že se nalézáte přesně na místě. A pozice to tentokrát a v případě Until Dawn obzvláště nikterak záviděníhodná není – trailer je, podobně jako jeden z předchozích, postaven na systému voleb s tím, že cíl je jasný – přežít. Zde však zapomeňte na vizuální zážitek, tentokráte se musíte spolehnout pouze na svůj sluch.

Nejnovější články