Tvůrci Heroes of the Storm představují důležitý systém talentů
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Heroes of the Storm představují důležitý systém talentů

4. 7. 2014 19:30 | Video | autor: Adam Homola |

Testování alfa verze Heroes of the Storm probíhá už několik týdnů a brzy by tvůrci měli spustit uzavřenou betu. Mezitím může Blizzard dovysvětlit, v čem se jejich moba liší od konkurence, přičemž jednou z nich jsou talenty. Jde o variaci na klasické skilly, ale do určité míry zastupují také obchod s předměty, který v HotS zkrátka nebude. Vývojáři se rozhodli udělat hru přívětivější pro nové hráče a namísto komplexního systému předmětů nabízí právě talenty.

Fungování talentů předvádí nové video a jako figurant posloužil tvůrcům trpaslík Muradin. Komentátor na záběrech vysvětluje, který level zvolit, když chcete Muradina specializovat na stunování, nebo naopak na damage. Během zápasů totiž máte každých pár levelů možnost zvolit nový talent, který určí další vývoj postavy. A stejně jako je třeba v Dota 2 důležité vědět, jaké předměty a kdy nakoupit, je v Heroes of the Storm důležité vědět, jaké talenty a kdy zvolit.

Talenty se vzájemně doplňují a můžete si z nich vystavět build tak, že se může postava soustředit primárně například na stunování, ale stejně jednoduše můžete naklikat nekonzistentní guláš, kterým svému týmu (a postavě) spíše ublížíte.

Výběr vhodných talentů přitom nezávisí jen na vaší taktice a cílech - musíte brát v potaz i talenty spoluhráčů a jejich taktiku, nepřátelské talenty i taktiku a v neposlední řadě také bojiště.

zdroj: Archiv

Jak si možná pamatujete, v Heroes of the Storm nebude jedna jediná mapa. Hra jich nabídne víc, mají být dynamické a každá bude poseta unikátními úkoly, které osvěží hratelnost. Při výběru talentů je dobré vědět, jestli jste zrovna na velké mapě, kde se hodí skok do dálky s omráčením při dopadu, nebo naopak na malé mapě, kde je vhodné použít auru způsobující poškození nepřátelským jednotkám na blízko. Případně life steal, pokud za zády nemáte healera.

Vývojáři navíc chystají i blíže nespecifikovaný systém, díky kterému bychom měli buď vidět, nebo alespoň tušit, jaké talenty má protivník, který se na vás zrovna řítí. Pak nebudete naklikávat talenty naslepo, ale můžete při jejich výběru přímo reagovat na nepřítele. Stejně jako nepřítel bude moci reagovat na vás. Pak bude hrát prim týmová hra, plnění úkolů a využívání dynamické povahy mapy, což je jen jedna z několika unikátních věcí na Heroes of the Storm. Už aby tu ta pozvánka do alfy či bety byla...

Nejnovější články