Tvůrci Armored Warfare vysvětlují specifika moderního tankového bojiště
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Armored Warfare vysvětlují specifika moderního tankového bojiště

16. 12. 2014 16:28 | Video | autor: Aleš Smutný |

Dalším hráčem, který se chystá vtrhnout na scénu free to play tankových bitev, je Armored Warfare od Obsidianu. Oznámení hry nás překvapilo (Obsidian dělá RPG, ne free to play akční hry), ale už jsme si zvykli. Pořád nás ale tvůrci musí přesvědčit, že jde o víc, než jen variaci na téma World of Tanks. Jak ale už před časem Petr psal, Obisidan mají dost vlastní invence, aby do hry dostali i vlastní nápady. Nyní vše důležité shrnují v pětiminutovém deníčku z vývoje hry.

Ačkoliv se deníček zaklíná specifiky moderního válčení (je třeba nezapomenout, že Armored Warfare se odehrává v současnosti), dojde i na mnohá další témata. Nicméně faktem zůstává, že moderní vojenství je pro hru klíčové. A i když se některé místní tanky rekrutují až z padesátých let minulého století, pořád prim hraje moderní obrněná technika se všemi výdobytky jako je kouřová clona nebo reaktivní pancíř.

Armored Warfare ale kromě klasických klání nabídne i kooperativní PvE bitvy, o nichž jsme psali více tady. Na rozdíl od stejného systému třeba v pěchotním Warface působí celý systém komplexnějším a bohatším dojmem. Video je ale hlavně o tom, jak jsou tvůrci oddaní vizi vývoje moderní tankové hry, potažmo jak je obtížné hledat správný poměr mezi arkádou a realistickou hrou, protože různí hráči mají různé požadavky.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články