Tomb Raider podporuje v soubojích stealth i bezhlavou akci
zdroj: tisková zpráva

Tomb Raider podporuje v soubojích stealth i bezhlavou akci

22. 2. 2013 10:00 | Video | autor: Adam Homola |

Po prvních dvou Guide To Survival videích přišlo na řadu třetí, které vám vysvětlí, jak v novém Tomb Raiderovi přežít v soubojích. Tedy něco, co je když ne slabinou, tak určitě ne nejsilnější stránkou Tomb Raider série. O soubojích to nikdy moc nebylo, ale teď to vypadá, že nová Lara bude přeci jen trochu akčnější, než dříve. Naštěstí se nebude konat tupá koridorová střílečka a přijde na řadu jak stealth, tak využívání prostředí.

Čím více času věnujete prozkoumávání ostrova, tím více se vám to může vyplatit. Ostrov bude posetý různým vybavením, které se vám bude hodit a za které budete rádi. Občas navíc kápnete na skrytý průchod do tajných hrobek, ve kterých po vyřešení nějakého puzzlíku získáte další zkušenosti a navíc ještě speciální odměnu.

Naštěstí nebude nutné utíkat rovnou za nosem a střílet všechny hlava nehlava. Stealth postup bude v některých chvílích nezbytný. Někdy totiž budete stát proti velké přesile nebo nebudete mít dost nábojů a nezbude vám nic jiného - jen se někde ukrýt a počkat, až nepřátelé přejdou, nebo se k nim potichu proplížit a zezadu je nepozorovaně odstranit. Pro stealth postup bude klíčový i luk - nejen že nebudete mít pořád k dispozici hromadu zbraní s plnými zásobníky, ale tichým lukem se můžete dostat z některých prekérních situací poměrně elegantně.

Vedle zbraní bude hrát roli i způsob, jakým využijete samotné herní prostředí ve váš prospěch. Nebudou náboje, nebude čas, nebo budete stát proti tolika nepřátelům, že vám ani nic jiného nezbude. Budete moct sestřelovat olejové lampy, které zapálí buď nepřátele, nebo prostředí samotné. Nesmí chybět ani tradiční výbušné barely. Mějte ale na paměti, že herní prostředí budou využívat i nepřátelé. Budou se krýt, obcházet vás ze stran a když nebudete dávat pozor, chytí vás do připravených pastí. A pak bojujte vzhůru nohama, zavěšení ve vzduchu...

zdroj: Archiv

Třetí epizoda Guide To Survival, tentokrát o přežívání v soubojích

Když selže stealth a nebudou šípy ani náboje, musí chtě nechtě dojít na ruční práci. Od toho tu bude sada schopností brawler, kde si budete moct odemknout různé schopnosti pro boj zblízka. Naučíte se tam protiútoky, úhybné manévry nebo třeba hození hrsti písku do nepřítelova obličeje. Tím získáte pár cenných vteřin, abyste buď utekli, nebo ho naopak dorazili. Akčněji zaměřené hráče ale potěší, že si v novém Tomb Raiderovi budete moct nalezené zbraně vylepšovat a to nejen přes číslíčka a statistiky, ale taky vizuálně - různými díly, které se budou na ostrově válet.

Fandům série nezbývá než doufat, že se tenhle restart Tomb Raidera povede alespoň tak dobře, jako ten minulý. Legend byl dobrý a Underworld se povedl opravdu hodně. I přes trochu větší důraz na akci ve videích a marketingu bude snad pořád hlavním prvkem hry objevování neznámého prostředí, puzzly a atmosféra. Jako když jsme tehdy, v roce 1996, poprvé vstoupili do tichých kobek.

Nejnovější články