To nejdůležitější z alfa verze Planetside 2
zdroj: tisková zpráva

To nejdůležitější z alfa verze Planetside 2

30. 3. 2012 17:20 | Video | autor: Adam Homola |

Sony Online Entertainment se s námi podělila o nové video z Planetside 2, které z připravované MMOFPS představuje ty nejzásadnější prvky. Většině z nich jsme se už věnovali v předchozích článcích, ale tady to máme pěkně v jednom videu, jako na stříbrném podnose. Hned na začátku videa jsme ale upozorněni, že se hra nachází teprve v alfa verzi (ukázka z GDC) a do vydání se může ještě všechno změnit. Pěknou zprávou hned ze začátku třeba je, že ony masivní a obří mapy nebudou jen rozplizlé placky vygenerované nějakým automatickým programem, ale ručně upravované prostředí, kde se bude dát na každém metru smysluplně bojovat.

zdroj: Archiv

Pěkné rýpnutí do Call of Duty (a jiných FPS) nastane v momentě, kdy jsou obyčejné capture pointy prý velké jako běžná mapa v ostatních střílečkách. Když už nějaký takový capture point zaberete, můžete o něj přijít kdykoliv. Planetside 2 bude samozřejmě persistentní, takže o svoji základnu můžete přijít i v momentě, kdy budete zrovna offline.

Chybět samozřejmě nebudou ani vzdušné stroje či pozemní vozidla, která si můžete mohutně upravovat. Z Vanguard Tanku, který je na videu, si tak pomocí různých vylepšení můžete udělat tank na tanky, na pěchotu nebo tank specializovaný na sundávání nepřátelských vzdušných sil. Na závěr vývojáři sebevědomě tvrdí, že Planetside 2 redefinuje online hraní. No, necháme se překvapit.

Nejnovější články