Sumery povede v Civilizaci VI přátelský Gilgameš
zdroj: Vlastní foto autora

Sumery povede v Civilizaci VI přátelský Gilgameš

26. 9. 2016 18:38 | Video | autor: Aleš Smutný |

Ačkoliv vám vývojáři ve videu hned řeknou, že vlastně nikdo neví, zda byl Gilgameš existujícím panovníkem, v Civilizaci VI povede Sumer. Tak či tak, Gilgameš je uvedený v královských seznamech Uruku a ve hře bude jeho říše poměrně specifickým národem a to i díky tendencím Gilgamešovy AI.

Sumer má potenciál na drtivý nástup. Po dobytí barbarské vesnice dostanete i odměnu Tribal Village (ideálně tedy technologii) a když k tomu přidáte exkluzivní zikkuraty, které produkují vědu a pokud jsou vedle řeky, pak i kulturu, což vám může dát zpočátku velký náskok oproti konkurentům na kontinentu.

Unikátní jednotkou jsou bojové vozy, které mají na rovném terénu extra pohyb a jednotky specializované proti jízdě na ně nemají žádný bonus. K mýtu o Gilgamešovi a jeho věrném příteli Enkiduovi se váže schopnost, díky níž se Sumer a jeho spojenci dělí o zkušenost získanou v boji. Stejně tak, AI Gilgameše dělá ze Sumeru vynikající a věrné spojence, kteří vás jen tak nezradí.

Bonusy Sumeru se prostě nezdají být tak velké, ale kdo říká, že ve chvíli, kdy nastoupí technologičtěji pokročilejší národy, se už vaši bojovníci nebudou prohánět v tancích Enkidu Mk. I? Civilizace VI vyjde 21. října.

zdroj: Archiv

Nejnovější články