Stylizovaný Escape Dead Island vyjde podle videa v listopadu
zdroj: tisková zpráva

Stylizovaný Escape Dead Island vyjde podle videa v listopadu

28. 8. 2014 14:57 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Před dvěma měsíci odhalená akční adventura Escape Dead Island na nás vychrlila další video. Mnoho nového o příběhu dokumentaristy Cliffa Cala, rozkrývajícího zombie konspiraci, nám bohužel neřekne. Zjevně se totiž snaží diváky (a hypotetické budoucí hráče) seriózně emocionálně chytit na příběh mladého sexy floutka, který musí na světlo světa vynést informace o existenci zombie ostrova. Alespoň se však vývojáři konečně pochlubili, že hra vyjde 21. listopadu. 

Těžko vlastně říct, jak má podobný koncept vyprávění fungovat, uvážíme-li navíc, že odhalování zápletky o původu zombie nákazy asi svou originalitou zaujme málokoho. Tvůrci Escape Dead Island se ale stejně moc nesnaží zaujmout hráče informacemi o hratelnosti, která by mohla generickou zápletku podpořit.

Herní složka je stále popisována generickými přísliby o nutnosti našlapovat potichu, dojmy z Gamescomu však přesto ukazují, že souboje rozhodně absentovat nebudou. Výjimkou z pravidla nezajímavosti je snad jenom údajné simulování šílenství hlavního hrdiny. Ani o tom však informační kampaň nejde více do hloubky a není tedy jasné, nepůjde-li jenom o naskriptované scény.

Do vydání hry 21. listopadu přitom nezbývá mnoho času. Přejme proto tvůrcům ze studia Stunlock mnoho zdaru - snad nás něčím překvapí.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články