Stealthový sandbox Metrocide předvádí, že kyberpunkoví nájemní vrazi to nemají lehké
zdroj: tisková zpráva

Stealthový sandbox Metrocide předvádí, že kyberpunkoví nájemní vrazi to nemají lehké

1. 10. 2014 12:23 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jak by vypadala kombinace původního Grand Theft Auto a stealthové hry na nájemného vraha? Odpovědí je hra Metrocide, ve které hrajete za T.J. Trenche, jenž se touží dostat z města, protože na něj dohlíží přísné policejní oko. Na to ale potřebuje peníze, a protože T.J. není z těch, co by chodili na šestou do práce, vydělá si je vraždami.

Fungování herního systému předvádí pětiminutové video, ve kterém tvůrci vysvětlí, na co si musíte dávat pozor. Kupříkladu mrtvola přiláká pozornost civilistů, kteří zavolají policii (práskači!), a ta začne prohledávat okolí. Takže je lepší se mrtvoly zbavit, za což je i finanční bonus. Ne vždy je to ale možné. Nevyplatí se též vraždit před bedlivým okem bezpečnostních kamer, jak ukazuje závěr videa. Nákup ilegálních zbraní vám sice pomůže během vražedné mise, ale když natrefíte na policejního drona, sebere vám nejenom drahé zbraně, ale ještě dostanete pokutu.

Metrocide vychází z relativně jednoduchého konceptu, ale kombinací stealthu a zvyšující se obtížnosti vypadá jako velmi trvanlivá a atmosférická záležitost. Vyjít by měla ještě letos na PC a Mac, přičemž v půlce října se hra objeví v early access na Steamu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články