Star Citizen se pyšní systémem umělé inteligence Kythera
zdroj: tisková zpráva

Star Citizen se pyšní systémem umělé inteligence Kythera

18. 3. 2014 17:40 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Externí dodavatel softwaru (middleware) umělé inteligence Moon Collider se spojil s vývojáři vesmírné simulace Star Citizen. Jak přibližuje stylové video, výsledkem jejich bratrství bude zakomponování AI systému Kythera do principů a hratelnosti Star Citizenu. Co konkrétně to znamená pro herní scénu i Star Citizen jako takový?


Kythera slibuje být vodítkem chování pro všechny herní lodě i postavy Star Citizen. V propagačním videu níže tak PR šéfka Sandi Gardiner spolu s trojicí tvůrců z Moon Collider popíše základní principy chování nepřátel ve trojrozměrném vesmíru Star Citizen, a to jak co do taktik, například složitého vyhýbání se AI lodiček během dogfightu, tak i fyzikální simulace letu či kosmického prostředí. Kythera sama je prý dynamickým systémem, což v praxi znamená, že se její chování má měnit ve vztahu k chování hráče.

Kythera je postavená na zkušenostech bývalého návrhářů AI pro CryEngine, na nějž je ostatně nyní primárně směřována (Star Citizen pohání CryEngine 3). Jakožto middleware se jí brzy máme dočkat i v jiných hrách. Tvrdí to alespoň CIE Moon Collideru Matther Jack. "Už brzy na Kytheru narazíte v široké škále her, od indie hack-and-slash titulů po klikací adventury. Nemohli jsme si však přát lepší reklamu než ukázku Kythery ve Star Citizen."

První ochutnávka AI systému Kythera by měla hráčům Star Citizen na discích přistát již brzy, v plánovaném dubnovém dogfight updatu.

...

Nejnovější články