Sledujte druhou část dokumentu o vývoji RPG Pillars of Eternity
zdroj: Obsidian Entertainment

Sledujte druhou část dokumentu o vývoji RPG Pillars of Eternity

24. 3. 2015 14:15 | Video | autor: Honza Konfršt |

Paradox Interactive a Obsidian Entertainment zveřejnili těsně před vydání hry samotné druhou část dokumentu Road to Eternity, který pojednává vypráví o vývoji RPG Pillars of Eternity. Minule jsme se dozvěděli například o tom, že k vydání hry málem vůbec nedošlo – studio Obsidian se totiž po zrušení velkého projektu ocitlo v existenční krizi a do neplánovaného uzavření studia chybělo jen několik měsíců. Druhá část dokumentu se věnuje hlavně průběhu Kickstarter kampaně a dopadu, jaký měl její úspěch na hru.

Video shrnuje nadšení vývojářů z průběhu kickstarterové kampaně, která přinesla nečekaný úspěch. Namísto 1,1 milionu dolarů nakonec tvůrci z Obsidianu vybrali skoro 4 milionů dolarů, na což nebyli absolutně připravení. Museli tedy rychle vymyslet dodatečné cíle, aby měli případné zájemce o podporu projektu čím dál motivovat. A už v tu chvíli jim bylo jasné, že za své peníze hráči budou chtít poměrně jasně vymezenou hru po stránce o obsahové i formální - klasické izometrické RPG na 40 až 100 hodin zábavy. Nezdá se však, že by to tehdy tvůrce stresovalo, protože úspěch na Kickstarteru Obsidian zachránil. Bez něj by studio dlouho nepřežilo.

zdroj: Archiv

Pro úplnost připomínám, že Pillars of Eternity má být klasické RPG, které se odvolává na klasiky žánru v čele s Baldur's Gate, Icewind Dale či Planescape: Torment. A protože Pillars of Eternity vychází na PC, Mac i Linux již 26. března, tak se brzy dočkáte naší recenze, abyste věděli, jak ta snaha o tvorbu novodobé RPG klasiky dopadla.

Nejnovější články