Skaveny ve Warhammer: Vermintide můžete masakrovat s chmurným vojákem Markusem
zdroj: tisková zpráva

Skaveny ve Warhammer: Vermintide můžete masakrovat s chmurným vojákem Markusem

5. 10. 2015 16:55 | Video | autor: Aleš Smutný |

Život ve Warhammeru je málokdy optimismem hýřící procházka růžovou zahradou. Když jste ve službě imperiální armády, je to ještě o kousek horší, protože máte větší šanci setkat se s něčím, co vás upálí, sežere či jinak sprovodí ze světa. Teoreticky tak měl Markus Kruber štěstí, protože přežil. Zatím. Tenhle veterán z Ostlandu prošel se svým regimentem sérií úspěšných tažení, dokud jim nevystavil stopku nekromant, který udělal z regimentu fašírku, tedy až na Markuse, který se nyní vrací do Uberseiku, kde se pokusí kromě svého PTSD zkrotit též invazi skavenů.

Z bohaté vojenské zkušenosti si Markus přináší i svůj bohatý zbrojní arzenál. Jeho základem je věrný obouruční meč, který dokáže rozseknout několik krys najednou, a dělá z něj smrtící ofenzivní stroj. Když potřebuje být Markus rychlejší a pohyblivější, může si vzít krátký meč, s nímž v jedné ruce pobíhá po bojišti s překvapivou hbitostí. Když je třeba sáhnout spíše po defenzivnější taktice, vezme si k meči i štít, díky kterému může fungovat jako tank, co zastaví mnoho útoků.

Alternativou v boji na blízko jsou kladiva. Obouruční logicky nepřátele nepřesekne podobně jako obouruční meč, ale místo toho je po skupinkách drtí a rozhazuje všude kolem. Jednoruční kladivo či palcát umí zasažené nepřátele ochromit a odhodit. Na dálku pak má Markus k ruce vrchol imperiální techniky. Experimentální opakovací pistole umožňuje střílet jak přesné jednotlivé rány, tak i rychle vypálit celý zásobník.

zdroj: Archiv

Blunderbuss je takový pradědeček brokovnice, což vše vysvětluje. Handgun pak disponuje vysokou průrazností, kterou využijete proti obrněným oponentům. I s Markusem Kruberem si tedy můžete najít několik taktik, které se hodí pro danou situaci.

Warhammer: The End Times – Vermintide vychází 23. října na PC a začátkem příštího roku na Xbox One a PS4.

Nejnovější články