Shadowrun Returns vypadá na videu z alfa verze k světu
zdroj: tisková zpráva

Shadowrun Returns vypadá na videu z alfa verze k světu

8. 3. 2013 19:00 | Video | autor: Adam Homola |

Sympatické izometrické RPG Shadowrun Returns patří bez debat k jedněm z největších herních úspěchů na Kickstarteru. Kluci si řekli jen o 400 tisíc dolarů a nakonec zase tak moc nechybělo a měli dva miliony. Kam se hrabe Molynex, Taylor nebo Cecil. Navíc studio Harebrained Schemes není tak známé, jako studia výše jmenovaných veteránů. Harebrainedi ale zaujali hlavně samotnou hrou. Shadowrun Returns je hrozně pěkná oldschool RPG tahovka, na kterou se teď můžete konečně podívat v pohybu na prvních a řádně dlouhých záběrech z alfa verze.

Hra se odehrává v Seattlu v blízké budoucnosti, máte k dispozici šest archetypů postav, ale bez vymezení na jednotlivé třídy, kterých byste se museli držet zuby nehty od začátku do konce. Třídy se budou v dystopické kyberpunkové fantasy budoucnosti postupně vyvíjet jak budete hrou postupovat dál. Video má skoro dvacet minut a kdo umíte anglicky, užijete si i komentáře tvůrců. Ti prozradí nejen spoustu informací o hře, ale občas do toho hodí ještě nějakou vtipnou filmovou hlášku.

Každopádně předvedou jak dialogový systém založený na atributech postav, tak tahové souboje. Hodně zajímavě zní třeba vnímání NPCček, které je založeno na několika faktorech a může dost zásadně ovlivnit váš postup nějakou lokací. Když napochodujete do nějaké místnosti s vytaženou zbraní, může po vás dané NPCčko okamžitě vystřelit. Bude vás totiž považovat za nepřítele. Pokud ale zbraň schováte, může se k vám ta stejná postava chovat neutrálně a třeba vás jen požádat o legitimaci. Důležitá rozhodnutí tak nemusí v Shadowrunu padat jen v soubojích a dialozích, ale i při samotném postupu prostředím.

...

Hra je pořád v alfa verzi, takže se může ještě mnohé změnit, ale už teď vypadá opravdu k světu. I když se podíváte na ty první artworky, tak se tvůrcům opravdu povedlo vystihnout tu atmosféru lokací. Stačí do hry nasázet pár zajímavých nápadů, přidat tomu oldschool nádech a úspěch, který se dostavil na Kickstarteru, se bude dost možná opakovat i poté, co se hra dostane do digitální distribuce.

Nejnovější články