Sci-fi Starbound připomíná dnešní vydání bety
zdroj: tisková zpráva

Sci-fi Starbound připomíná dnešní vydání bety

4. 12. 2013 17:11 | Video | autor: Aleš Smutný |

Procedurálně generované planety, velké úpravy postavy, boj na povrchu i pod povrchem planet, těžba surovin a následná výroba předmětů. To vše dělá z nezávislé 2D plošinovky Starbound zajímavý titul. Nejde o prostou skákací akční hru ve dvou rozměrech a nejde ani o variaci na Minecraft respektive Terrarii.

Dnes by se měli první hráči dostat k hratelné betě, která dá ochutnat skoro hotové hry. Nezávislé studio Chucklefish v případě Starbound sáhlo po čím dál častějším modelu distribuce - předobjednávce, která zafinancuje další vývoj hry, přičemž v rámci Early Access dostanete hru s předstihem a časem se dočkáte plné verze.

Jde o model, který mě začíná pomalu iritovat, jelikož na něj vývojáři často hřeší. Někdy vývoj natahují, protože „hratelnou“ verzi už vydali a často jsou od dokončení titulu rozptylováni vedlejšími činnostmi, přičemž se před kritikou mohou bránit tím, že ještě nejde o plnou verzi.

Starbound ale vypadá velmi solidně - jak z hlediska slibovaných mechanismů, tak i celkového vizuálního zpracování. Navíc zde bude plně kooperativní i kompetitivní multiplayer. Není divu, že Starbound dokázal od hráčů nasbírat více než 2,5 milionu dolarů.

...

Nejnovější články