RPG Shiness těží z japonského i západního stylu hratelnosti a kouzelné grafiky
zdroj: tisková zpráva

RPG Shiness těží z japonského i západního stylu hratelnosti a kouzelné grafiky

20. 9. 2016 14:16 | Video | autor: Aleš Smutný |

Od naší poslední zmínky o akčním RPG Shiness: The Lightning Kingdom uplynuly víc, než dva roky. Tehdy se titul francouzského studia Enigami ucházel o přízeň podporovatelů na Kickstarteru. Teď už má vydavatele v podobě Focus Home Interactive a především i datum vydání stanovené na prosinec tohoto roku. Vývojářský tým tedy při té příležitosti vzpomíná, jak hra začínala a zároveň vysvětlují její základní prvky. 

Na počátku všeho stála manga, kterou nakreslil jeden ze zakladatelů studia Samir Rebib. S jejím psaním a kreslením začal před dvaceti lety jako dítě a jak vám vysvětlí video, v roce 2009 se dal dohromady s herním nadšencem Hazemem Hawashem a výsledkem bylo rozhodnutí udělat na základě komiksu hru, která bude vizuálně vycházet právě z Rebibova stylu.

Shiness nabídne kombinaci západního i japonského RPG, kde najdete jak pasáže s otevřeným světem, tak i lineární. Základ příběhu tvoří putování Chada a jeho čtyř společníků po ostrově, jímž zmítají války několika místních království. Chado dokáže komunikovat s magickou entitou jménem Shiness, jež by mohla mít řešení k ukončení válek.

Objevování světa doplní realtimové souboje, které nemají daleko k bojovce. Budete v nich využívat různé typy útoků, komba, kryt apod. Navíc bude mít každá postava jiné schopnosti, které můžete dále rozvíjet pomocí zkušeností, které získáváte plněním úkolů a likvidací nepřátel.

Shiness: The Lightning Kingdom vypadá opravdu krásně a to jak na obrázcích, tak i v pohybu. Unikátní vizuální styl jí propůjčuje pohádkovou atmosféru a samotné souboje vypadají správně dynamicky a akčně. Snad se tedy ze Shiness vyklube nezávislé překvapení. Hru už si nyní můžete předobjednat na Steamu

zdroj: Archiv

Nejnovější články