Rozšíření Marksmen pro Arma 3 je především o lepším pocitu z pěchotního boje
zdroj: tisková zpráva

Rozšíření Marksmen pro Arma 3 je především o lepším pocitu z pěchotního boje

9. 4. 2015 10:18 | Video | autor: Aleš Smutný |

Fandové střílení z pěchotních zbraní a obecně pěchotního boje v Arma 3 už asi ví (a pokud ne, teď se to dozví), že je od včerejška k dispozici jedno z velkých DLC pro hru – Marksmen. Jak název napovídá, zaměřuje se právě na střelbu a i když větší část místa z popisku DLC na Steamu zabírají nové zbraně, největší přínos představuje pořádné vylepšení samotného pocitu ze střelby, který by se měl blížit autenticitě a vzdalovat hernímu pojetí - a to díky přidruženému patchi, který vydání DLC doprovází.

První věcí, která tuto autenticitu podporuje je přepracování zpětného rázu, tedy základní věci, která určuje přesnost pokračující střelby a ve hře hlavně dá vizuálně ten správný pocit, že teď jste vystřelili z něčeho, co opravdu kope. Aby na novém systému zpětného rázu netratil jen střelec, po vydání Marksmen je vylepšen i systém potlačení aktivity protivníka z důsledku střelby, což prostě znamená, že AI, kolem které dopadají kulky, se nyní bude chovat odpovídajícím způsobem.

Další změnou je něco tak zdánlivě obyčejného jako pokládání zbraní na překážky. Arma 3 nyní bude zvyšovat přesnost vaší střelby pokud budete mít zbraň nebo ruce blízko stabilní překážky, o níž se můžete opřít. Ještě lepší kompenzace pak bude na místě, kde si rozložíte dvojnožku. A v neposlední řadě pěší střety obohatí i vylepšení zvukové stránky, díky níž bude pocit z bojiště zase o něco realističtější.

Jinak v samotné placené části Marksmen DLC najdete sedm nových pušek, sadu optiky, laserové naváděcí systémy a samozřejmě hejkaly pro odstřelovače. Kromě jiného v Marksmen bude i několik sad barev na maskování obličeje, virtuální garáž a pár větších či menších věcí, které vám představí video níže. Marksmen DLC můžete koupit na Steamu a nebo oficiálních stránkách.

zdroj: Archiv

Nejnovější články