Rise of the Tomb Raider nešetří obrovskými kobkami a puzzly
zdroj: tisková zpráva

Rise of the Tomb Raider nešetří obrovskými kobkami a puzzly

4. 11. 2015 18:24 | Video | autor: Adam Homola |

Minisérie Woman vs Wild je u konce a s posledním dílem přišlo také hezké finální potvrzení, že v Rise of the Tomb Raider bude spousta kobek. Ty byly v minulém díle zastoupené jen sporadicky, ale tentokrát si užijeme mnohem větších, rozsáhlejších a nebezpečnějších prostor s enviromentálními puzzly. Prostor, kde vám nepřáteli nebudou jen vojáci z organizace Trinity, ale také samotné prostředí. Od toho jsou ale vedle zbraní také pokročilé možnosti pohybu, které aktuální video rovněž ukazuje.

Kobky tu tentokrát nebudou jen jako výplň, ale jako zdroj důležitých a hodnotných pokladů a zajímavých historických detailů. K těm se dostanete mimo jiné i skrze cizí jazyky - ty se může Lara nově učit prostřednictvím prozkoumávání starých svitků, nápisů na zdech, relikviích apod. Jakmile se dostanete v daném jazyce na požadovanou úroveň, můžete začít překládat nápisy na monolitech a odhalit díky nim lokace pokladů a tajných krypt.

Zapomeňte ale na to, že si pro nově objevený poklad jen tak přijdete. Mezi vámi a vytouženou odměnou stojí obrovské prostory plné nepřátel, enviromentálních puzzlů a nebezpečných nástrah a pastí. Některé puzzly vyžadují chytré využití přírodních elementů a jiné jsou zase sérií jednotlivých menších hádek, které se na sebe vzájemně vrství. Některé důležité puzzly se navíc odehrávají tak daleko od sebe, že cestou potkáte i nepřátele, nebo ne zrovna vlídné prostředí.

zdroj: Archiv

Odměna je na konci ale sladká - můžete získat například "pradávné schopnosti", přičemž jednou z nich je možnost vystřelit dva šípy najednou. Schopností je ve hře pochopitelně mnohem víc, ale to už vám tvůrci v novém videu neprozradí a nechají jejich objevení na vás. Rise of the Tomb Raider vyjde 13. listopadu na Xbox One a Xbox 360. PC verze dorazí někdy ze začátku příštího roku a verze pro PlayStation 4 zhruba za rok.

Nejnovější články