Retrospektiva GOGu oslavuje hry bez protipirátské ochrany
zdroj: tisková zpráva

Retrospektiva GOGu oslavuje hry bez protipirátské ochrany

9. 1. 2014 12:13 | Video | autor: Ladislav Loukota |

První pětiletka GOGu je za námi, oslavená malinko trucovitým rozdáváním Falloutu 1 a 2, ale i rozhovorem, který udělá radost Pirátské straně. CD Projekt však s propagací předního světového webu pro digitální prodej starých her ještě neskončil. V desetiminutovém videu vám dá nahlédnout pod pokličku historie GOGu.

Video nejprve připomene první reklamní upoutávku... a pak stráví pět minut na gauči se zakladatelem Marcinem Iwinskin, ředitelem Piotrem Karwowskim a manažerem Guillaumem Rambourgem (a obskurní hudbou). Krom velmi mlhavých idejí budoucnosti se rozebírají především vzpomínky, vrcholy i pády služby, včetně dočasného vyřazení.

Vidět kluky naživo sice zahřeje u srdce, trojice však zrovna ostrovtipem neoplývá. Mnohem zajímavější je tak infografika v druhé polovině videa. Dozvíme se tak o celkové distribuci 18 milionů her (asi kopií?) pro 50 milionů hráčů i o tom, že kdyby se veškerá distribuovaná data měla převést na staré diskety, zabraly by tyto 121 kilometrů čtverečních, což je prý celá rozloha San Francisca... nebo o fous více než Olomouce? Takže jen centra San Francisca? S jakými disketami se vlastně počítalo? Nebo někdo zkonil propočet? Každopádně už to nezní tak megalomansky.

Pro další data si však už rozklikněte video, na konci samozřejmě čeká nezbytná děkovačka v polštině!

Nejnovější články